AKTUELNO

Dragan Džajić kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije u ponedeljak se zvanično predstavio javnosti pred izbore koji su zakazani za 14. mart.

On je je zajedno sa protivkandidatom Nemanjom Vidićem bio gost na Javnom servisu.

Najpre je odgovorio na pitanje da je faktički ceo život dao Crvenoj zvezdi i kao i igrač i kao funkcioner.

" Ne znam tačno i nemam statistiku da li je neko bio fudbaler i posle bio toliko u klubu. Ja sam 15 godina igrao, pa 25 bio tehnički direktor i onda šest godina plus godinu dana predsednik. Mislim da sam na neki način doprineo da Crvena zvezda bude to što jeste, a što mi je posebno drago jeste što sam posle karijere ostao da radim i učim u fudbalu, a usput su nas pratili rezultati koji su najveći u istoriji kluba"

Koji su najveći problemi srpskog fudbala

" Veliki problem je infrastruktura. Ako želimo da igramo Evropu, ne samo Zvezda, moramo igrati na dobrim terenima. Moramo nastojati da svi klubovi već u februaru mesecu imaju terene koji dolikuju zemlji kakva je Srbija. Apsolutno sam zadovoljan koliko država za fudbal i za druge sportove. Mislim da ne postoji druga država koja želi da pomogne sportu. Mislim da sada fudbal ide u pravcu da se stadioni podižu u manjim sredinama"

Prvak Srbije će direktno u Ligu šampiona

"Velika stvar je što će prvak Srbije direktno u Ligu šampiona. Trofej nije realno očekivati, ali Zvezda svima može da pomrsi račune Da bismo postizali dobre rezultate i očekivali dobre rezultate biće potrebno mnogo rada."

Dotakao se i Svetskog prvenstva u Kataru i predstojećeg Evropskog na kome Srbija nije učestvovala 24 godine.

"U Kataru smo razočarali, svi smo očekivali mnogo više, a plasman na Evropsko prvenstvo je apsolutni prioritet. "

Da li Dragan Stojković Piksi ostaje selektor ako Džajić bude predsednik?

"On je vezan ugovorom za reprezentacijom i ne razmišljam o promenama. Ostaće selektor."

O protiv kandidatu Nemanji Vidiću

" Ko će da pobedi zaista ne znam, ovi izbori su demokratski. Imam najlepše mišljenje o njemu, pratio sam njegovu karijeru, nemam prave reči da opišem koliko mi je drag kao čovek i igrač, zaključio je Džajić

Pre njega je govorio njegov protivkandidat Nemanja Vidić.

Podsetimo, izbori za predsednika Fudbalskog saveza Srbije održaće se 14. marta.

Autor: