AKTUELNO

Uspeo je Dejan Stanković da osvoji bod (0:0) sa Sampdorijom protiv "njegovog" Intera. Iako je situacija na tabeli da tim iz Đenove daleko od idealne, bivši trener Crvene zvezde ne pomišlja na predaju.

On se na kraju utakmice najpre izvinio predstavnicima medija što nije došao na konferenciju nakon meča sa Moncom (2:2).

- Izvinjavam se što nisam došao na konferenciju posle Monce, ali sam bio toliko tužan i uznemiren zbog gola koji su primili u nadoknadi za 2:2. I dalje žalim što tad nisam izašao i javno čestitao igračima i navijačima na trudu. Nije nam lako, ali ćemo se do kraj boriti - rekao je Stanković.

Nadmudruvao se Deki se strategom "nerazura" Simonemom Inzagijem sa kojim je u Laciju delio teren kao igrač.

- Simoneu želim svako dobro, stvarno ima moćan tim. Pokušali smo da mu napravimo probleme, a da smo bili malo mirniji u pojedinim situacijama možda smo mogli da realizujemo neku od kontri. Imali smo šanse, bilo ih je i za goste, mada čak i u situacijama kad pružiš sve od sebe sreća ponekad okrene leđa.

Iako stanje na tabeli nije dobro, Stanković ne odustaje i veruje da Sampdorija i naredne sezone može da bude deo Serije A.

- Verujem u naporan rad, ponos i posvećenost. Neki ljudi zovu to čudom. U redu, onda neka bude čudo. Moj posao je da ohrabrim momke, naučim ih kako da se raduju i pate zajedno, ali da posle svake utakmice napuste teren uzdignuta čela. Ne želim da gledam u prošlost, niti podsećam kako smo primali golove u poslednjim minutima mečeva sa Empolijem, Udinezeom ili Moncom. Ako ne naučiš iz grešaka, onda gubiš dvaput - zaključio je bivši trener Zvezde.

Podsetimo, tim sa "Luiđi Feraris" stadiona trenutno zauzima 19. mesto na tabeli sa 11 bodova, osam manje od Specije koja je prva iznad crte.

Autor: