AKTUELNO

Srpski centarfor, Aleksandar Mitrović, doživeo je jednu nesvakidašnju scenu i to na meču na kom nije proveo niti minut na terenu.

Njegov Fulam porazio je Čelsi u malom londonskom derbiju rezultatom 2:1 i tako je novopečeni premijerligaš istakao kandidaturu za nekim od evropskih takmičenja, s obzirom na to da se sada nalaze na šestoj poziciji.

Sve to popularni "kotidžersi" učinili su bez svog najboljeg igrača, Aleksandar Mitrovića, koji je meč propustio zbog akumilirango petog žutog kartona u sezoni, što sa sobom nosi jednu utakmicu suspenzije.

Strelac gola koji je odlučio pobednika u duelu sa Čelsijem bio je Karlos Vinisijus, Brazilac koji je silom prilika dobio priliku da zameni nezamenjivog u špicu Fulama.

Uprkos tome što je Vinisijus doneo tri zlatna boda u borbi za evropskom scenom, Aleksandar Mitrović dobio je potvrdu koliki je heroj i ikona navijača tima sa obale Temze, koji su po završetku meča ponovo zagrmeli sada već čuvene stihove navijačke pesme "Mitros on fajr".

Bio je to gest navijača koji nisu doživeli ni mnogi najveći koji su hodali fudbalskim travnatim površinama.

Podsetimo, Fulam će svoj naredni meč u Premijer ligi igrati već sutra, protivnik će biti Njukasl, a Markos Silva imaće na raspolaganju momka iz Smedereva ponovo.

Mitrović će se tako vratiti na "Sent Džejms Park", i imati priliku da pokaže "svrakama" šta su izgubili, samo zato što svojevremeno Rafa Bentiz, bivši strateg Njukasla, nije umeo da prepozna kakvog "bisera" ima u svom sastavu.

Autor: