AKTUELNO

Novosađanin Zoran Zivlak je u proteklih nekoliko godina prošao mnogo kilometara kako bi bodrio naše sportiste na raznim takmičenjima!

Ovoga puta on je oduševio svet jednim gestom i pokazao mnogima koliko voli svoju zemlju. Njemu nije bilo teško da biciklom stigne u Katar i podrži reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Foto: Printscreen YouTube/FSS

Zoranu je ova nesvakidašnja pustolovina trajala čak četiri meseca, a da bi došao do Dohe, morao je da prođe kroz Bugarsku, Gruziju, Jermeniju, Iran, Emirate i Saudijsku Arabiju.

- Hvala na dočeku. Kada ja dođem, mi prođemo dobro na takmičenju. Nadam se da će tako biti i sada. Nešto duže od četiri meseca trajalo je putovanje. Bilo je za dušu, pa se malo oteglo. Kriznih trenutaka bilo je svakodnevno, ali kada dođete na cilj, prvenstvo je vaše. Najlepše je bilo kroz Iran, pun sam utisaka - rekao je Zoran za FSS nakon što je stigao u Dohu, a ispred hotela dočekao ga je kapiten "orlova" Dušan Tadić.


Zoran nije stigao u Katar praznih ruku, već je Tadiću poklonio suvenir, dok se naš fudbaler odužio jednom potpisanom majicom. Verni navijač naše reprezentacije otkrio je šta mu je sve bilo potrebno za ovako dalek put.

- Čergarski je to život. Zahteva puno, sa malo toga možete da preživite, svi smo konformisti, pa dočekamo nekada i hotel. Najosnovnije ponesem, šator, odeću za tople i hladnije uslove - kazao je Zoran.

Šteta

Korona ga sprečila da ode na OI u Japan

Zoran je biciklom već išao do Rusije, želeo je da na isti način putuje i na Olimpijske igre u Japan, međutim, koronavirus ga je sprečio u toj nameri.

Autor: