AKTUELNO

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić priznao je da je njegovim igračima nedostajalo hrabrosti i odlučnosti na meču protiv Maroka u prvom kolu grupe F na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Hrvatska i Maroko odigrali su danas bez golova.

"Očekivalo smo da će biti teška utakmica. Protivnik je bio čvrst, čekao je prilike za kontre, a mi smo se plašili da ne izgubimo loptu. Moramo da osvojimo četiri ili pet bodova da bi bili prvi u grupi. Maroko je bio dobar, a mi idemo dalje", rekao je Dalić na konferenciji za novinare.

Hrvatska je pre četiri godine na SP u Rusiji poražena u finalu od selekcije Francuske 4:2.

"Mogu jedino da zamerim igračima zato što im je nedostajalo odlučnosti i hrabrosti. Sada je drugačija situacija nego pre četiri godine u Rusiji. Sada smo svima meta", rekao je Dalić.

Kapiten Hrvatske Luka Modrić izjavio je da njegov tima ima još dve utakmice za prolazak u nokaut fazu Mundijala.

"Dosta teška utakmica, imali smo neke šanse, ali nismo uspeli da zabijemo. Imamo još dve utakmice da prođemo grupu. Hteli smo da otvorimo prvenstvo pobedom, ali nije išlo. Mislim da će nam sada biti lakše", rekao je Modrić.

U drugom kolu grupe F Maroko u nedelju od 14 sati igra protiv Belgije, dok se Hrvatska tri sata kasnije sastaje sa Kanadom.

#Zlatko Dalić