AKTUELNO

Fudbaler Pari Sen Žermena i kapiten reprezentacije Argentine Lionel Mesi izjavio je da su Brazil, Francuska i Engleska favoriti za titulu na Svetskom prvenstvu u Kataru.

"Svaka utakmica na Svetskom prvenstvu biće teška. Nismo imali mnogo utakmica protiv evropskih timova. Mislim da nema potrebe da nas ljudi gledaju kao favorite. Morate biti realni i ići utakmicu po utakmicu. Svaki put kada govorimo o kandidatima za titulu govorimo o istim timovima. Ako moram da stavim nekoliko iznad ostalih, mislim da su to Brazil, Francuska i Engleska", rekao je Mesi, koji je gostovao Horheu Valdanu u njegovoj emisiji "Universo Valdano".

On je rekao i da je Svetsko prvenstvo veoma zahtevno takmičenje.

"Francuska, iako oslabljena zbog povreda nekoliko igrača, i dalje ima sjajan tim i iskusnog selektora. Svakako će biti jedan od glavnih favorita za osvajanje titule, baš kao i Brazil, koji ima Nejmara i sjajne napadače. Mi imamo dobre igrače. Borićemo se koliko je u našoj moći - sa tom idejom odlazimo u Katar", dodao je Mesi.

Mundijal će biti održan od 20. novembra do 18. decembra u Kataru. Argentina će na SP igrati u Grupi C sa Saudijskom Arabijom, Poljskom i Meksikom.

Mesi je priznao da je često na meti kritika navijača u domovini.

"Uvek sam osećao brigu ljudi, ali i tada je postojao deo Argentine koji me je kritikovao. Imali su mišljenje o svemu što sam radio. Počeli smo loše 2012. na Kopa Americi. Odigrali smo jednu od najboljih utakmica na turniru i na kraju ispali na penale. To je bilo loše, kao i Svetsko prvenstvo 2010. Na Mundijalu 2006. godine u Nemačkoj nisam igrao i tada su počele prve kritike. Godinu dana kasnije smo izgubili u finalu Kopa Amerike od Venecuele i tada je počelo da bude sve veće", rekao je Mesi.

#Lionel Mesi