AKTUELNO

Kristijano Ronaldo već godinama hara fudbalskim ternima, jedan od je od njaboljih koji je ikada hodao travnatim ternima, međutim vrlo lako se moglo dogodi da svet ostane uskraćen za njegovu magiju.

Naime, malo ko zna da je Portugalac razmišljao o napuštanju fudbala pre nego što je prešao u Mančester junajted, i to jer su ga "zlostavljali" u njegovom matičnom klubu Sporting Lisabonu.

Portugalac koji je rođen u februaru 1985. na ostrvu Madeira osećao se usamljeno i čeznuo je za svojim domom dok je igrao u akademiji zeleni iz prestonice Portugalije.

Ronaldo se borio da se uklopi među drugu decu nakon što se preselio 800 kilometara daleko od svog rodnog grada 1997. sa samo 12 godina. S toga je bio presrećan što je napustio Sporting i realizovao transfer u Junajted.

Foto: Tanjug AP/Luis Vieira

Informacije o Ronaldovim poteškoćama u Sportingu otkrivene su u knjizi pod nazivom: Mesi protiv Ronalda: "Jedno rivalstvo, dva GOAT-a i era koja je obeležila svetsku igru.

Ronaldo, baš kao što je to i danas često slučaj, borio se i u mladosti sa kontrolom emocija i počeo je napadati druge zbog okolnosti u kojima se nalazio. Pričalo se da je učestvovao u nizu svađa sa drugim dečacima u školskom dvorištu.

Ronaldo je čak i rekao da je bacio stolicu na jednog od svojih učitelja nakon što su se ostali rugali na račun njegovog govora.

Kao rezultat poteškoća u školi, Ronaldu je dopušteno da napust školu i fokusira se iskljuičivo na fudbal. Ubrzo nakon toga pozvan je u prvi tim Sportinga.

Govoreći o svom odnosu sa školom, Ronaldo je jednom rekao: "Uvek sam osećao da nisam stvoren za školu. Dakle, koja je bila poenta?"

Zanimljivo i da je Sporting sprečio Ronalda da koristi teretanu kako je hteo jer su želeli da se dečaci razvijaju prirodno, a ne dižući previše tegove.

Zato se Ronaldo koji je svojim saigračima govorio da će "jednog dana biti najbolji na svetu", navodno noću iskradao iz svoje sobe kako bi naporno trenirao i radio na mišićnoj masi i snazi.

Ronaldove noćne avanture nisu dugo ostale tajna. Nakon što su to saznali treneri Sportinga, završio je u kazni. Klupsko rukovodstvo je čak katancem zaključalo vrata dvorane kako mladić ne bi ponovno okušao sreću.

Ipak, kada je došao u Mančester doboio je dozvolu da radi sa velikim težinama, i od svog tela stvorio mašinu koja je harala fudbalskim terenima.

Autor: