AKTUELNO

Srpski šampionu Elbasanu igra utakmicu 3. kola B grupe Lige Evrope protiv Skenderbega.

Naša ekipa se od jučerašnjeg dolaska u Tiranu nalazi pod budnim okom albanskih policajaca naoružanih automatskim puškama.

Jasno je da je gostovanje srpskog šampiona u Albaniji događaj visokog rizika, pa ne čudi što su domaćini digli na noge svoje elitne specijalne jedinice.

Trener Miroslav Đukić poručuje da želi trijumf koji bi ekipu doveo znatno bliže cilju - osvajanju drugog mesta u grupi i plasmanu u narednu rundu.

- Ovo je krucijalna utakmica za nas. Na svakom gostovanju, ne samo u Albaniji, imamo neprijateljski ambijent. Isključićemo se iz toga i igraćemo fudbal. Neće biti lako osvojiti svih šest bodova iz mečeva sa Skenderbegom, ali pokušaćemo. Mnogo bolje funkcionišemo na gostovanjima, nadam se da će tako biti i ovoga puta. Očekujem pobedu - kaže Đukić.

Pre dve godine reprezentacija Srbije savladala je Albaniju u Elbasanu (2:0), a tada su igrali sadašnji prvotimci Partizana Zoran Tošić i Vladimir Stojković. Tošić se nada istom ishodu kao i tada.

- U ovom takmičenju nema praštanja ni mnogo vremena za ispravljanje grešaka. Moramo da budemo svesni toga. Cilj nam je da pobedimo. Nas zanima isključivo lopta, o drugim stvarima ne razmišljamo. Šta može da nas čeka? Verujem da će ovo biti sasvim mirna utakmica. Kad sam bio ovde sa reprezentacijom sve je bilo normalno, osim što je neko kamenom pogodio autobus, ali to je nečiji hir i izolovan slučaj - istakao je Tošić.

SKENDERBEG - PARTIZAN

Stadion u ElbasanuSudija: Danijel Stefanski (Poljska)SKENDERBEG: Šehi, Vanđeli, Radaš, Jašanica, Mici, Muzaka, Lilaj, Dita, Taku, Sove, Adenji. PARTIZAN: Stojković, Vulićević, Nemanja R. Miletić, Mitrović, Nemanja G. Miletić, Everton, Jevtović, Tošić, Suma, Janković, Tavamba.

TOK MEČA

Drugo poluvreme

91. minut - STATIVAAA! Štoper Miletić glavom posle kornera sa peterca je pogodio stativu!

91.minut - ŠTETAA! Odličan šut Tošića iz slobodnjaka, Šehi brani!

90. minut -  Kakav promašaj Sejdube Sume!!! Sa peterca, potpuno sam šutirao je pravo u golmana Skenderbega!

87. minut - Druga izmena: Saša Ilić je u igri umesto Marka Jankovića.

83. minut - Slobodan udarac za Partizan na 25 metara od gola Skenderbega, šutirao je Zoran Tošić, ipak visoko preko gola.

81.minut - Igrači Partizana prokockali još jednu šansu! Pogrešio je Jašanica, krenuli su Suma, Janković i Ožegović u kontru tri na dva, a Suma je sve upropastio užasno lošim pasom za Jankovića.

78. minut - Veoma opasna akcija Skenderbega posle greške Jankovića, pas iza leđa odbrane Partizana, a golman crno-belih je za pola koraka bio brži od Sovea i odneo loptu.

75. minut - Probao je Tošić direktno iz slobodnog udarca, ali skroz iskosa sa desne strane, Šehi je odbio loptu u teren.

72. minut - Lukav udarac Jevtovića sa 22-23 metra, golman Šehi je skrenuo loptu u korner.

66. minut - Izmena u Partizanu: umesto neprepoznatljivo lošeg Tavambe u igru je ušao Ožegović.

62. minut - Kakva prilika za Partizan! Suma je odigrao perfektnu loptu iza leđa odbrane za Jankovića, koji je odigrao potom povratnu za Tavambu, a Kamerunac se potpuno spetljao na petercu i igrači Skenderbega su izbacili loptu!

52. minut - OPASNO! Kontra Skenderbega posle velike greške Vulićevića, ali je Mitrović izblokirao šut. Posle kornera Everton je kiksirao, a onda je Vulićević sprečio pogodak

51. minut - Prva ozbiljnija akcija u drugom delu, Tavamba je bio u solo prodoru, na kraju ga je Aliti izgurao u gol aut.

Prvo poluvreme

44. minut - Šut Lilaja sa 18 metara, daleko preko gola.

40. minut - Mnogo više tuče nego fudbala po terenu, pucaju oštri startovi i udarci, ali ništa vredno pomena od igre.

31. minut - Dobra kontra domaćih pošto je Everton ispao na sredini terena, ali je Vulićević ušao blok Soveu i ukrotio taj udarac.

30. minut -  Slab ritam utakmice do sada, vrlo oprezno igraju i jedni i drugi.

25. minut - Provokacije s tribina, skandiranja "UČK" i pogrdna pesma na račun Beograda...

24.minut -  Velika greška štopera Miletića, krenuo je Sove ka golu Partizana, ali je Mitrović uspeo da mu odnese loptu.

15. minut - Bez većih uzbuđenja za ovih četvrt časa utakmice.

12. minut - Mogla je to da bude velika šansa za Partizan! Jašanica je u poslednjem trenutku odneo loptu ispred Tošića, a u nastavku akcije je Tavamba slabo šutirao sa ivice šesnaesterca.

8. minut - Prvi čestit napad Partizana, odmah pretnja po gol domaćih! Vulićević je šutirao sa 17 metara, pravo u ruke Šehija.

4. minut - Šutirao je Taku sa 17 metara, lopta je završila pored gola.

3. minut - Nova pretnja po gol Partizana, ponovo korner za domaće.

1. minut -  Odmah korner za domaćina, ali bez opasnosti po gol Partizana.

#Albanija

#FK Partizan

'