AKTUELNO

Fudbaler Almerije Srđan Babić zahvalio je selektoru Srbije Draganu Stojkoviću na pozivu u nacionalni tim naše zemlje.

Babić se po prvi put našao na spisku selektora Srbije za mečeve protiv Švedske i Norveške u Ligi nacija.

"Ogromna je čast trenirati i družiti se sa ovim sjajnim momcima. Mnogo mi znači. Nadam se najboljem u naredna dva meča, ići ćemo na pobedu i protiv Švedske i protiv Norveške, to se ne dovodi u pitanje. Sa skoko 80 odsto ovih momaka igrao sam u mlađim selekcijama, razgovarali smo telefonom pre okupljanja i znao sam šta me očekuje. Bio sam svim srcem uz njih tokom kvalifikacija, čestitao sam im posle veličanstvene pobede u Lisabonu", rekao je Babić, preneo je zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije (FS S).

On je istakao da mu je drago da srpski fudbal doživljava renesansu u poslednje vreme.

"Od svoje 14. godine sam deo reprezentativnih selekcija i ovo shvatam kao predivan povratak. Stojković mi je pružio šansu i daću sve od sebe da opravdam njegovo poverenje. Za mene se interesovala i reprezentacija Bosne i Hercegovine, ali kod mene nijednog trenutka nije bilo dileme. Poziv selektora Stojkovića se ne odbija", rekao je Babić.

Fudbaler Crvene zvezde Stefan Mitrović je otkrio da je imao poziv da igra za selekciju Kanade.

"Velika mi je čast da igram za Srbiju, zemlju u kojoj sam rođen. Kanada je bila veoma zainteresovana, bio sam poslednja dva meseca u kontaktu sa ljudima iz njihove federacije. Međutim, kada se dobije poziv takve igračke veličine kakva je Dragan Stojković Piksi, dilema ne sme da postoji. Oduševio sam se kad me je pozvao i momentalno sam prelomio i doneo odluku", rekao je Mitrović.

On je istakao da ima motiv više da napreduje kao fudbaler.

"Nisam ni u najluđim snovima mogao da očekujem da će ovako brzo sve da se izdešava u mojoj karijeri. Najpre potpis za Zvezdu, a samo mesec dana kasnije i poziv u A reprezentaciju Srbije. To mi je motiv više da nastavim da se usavršavam i da napredujem kao fudbaler", zaključio je Mitrović.

Srbija će 24. septembra u Beogradu igrati sa Švedskom, a tri dana kasnije naša selekcija će gostovati Norveškoj.

Srbija se nalazi na drugom mestu na tabeli Četvrte grupe Divizije B Lige nacija sa sedam bodova, dok je Norveška prva sa 10.

#Dragan Stojković Piksi