AKTUELNO

Crveno-beli zadržali maksimalan učinak na tabeli.

Novi trener, stare navike - Crvena vezda ređa pobede u Superligi! Crveno-beli su u 8. kolu savladali Javor sa 4:1 i tako zadržali maksimalan učinak i prvi su na tabeli sa tri boda ispred Novog Pazara, uz dve utakmice manje.

Bio je ovo debi Miloša Milojevića na klupi Zvezde, gde je stigao samo dan nakon što je Dejan Stanković iznenada podneo ostavku posle neuspeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Makabija iz Haife.

Delije su na startu meča pružile podršku svom bivšem treneru, a poslale su i poruku za hejtere sa društvenih mreža.

U danu kada je predstavljen, Milojević je ostvario pobedu na debiju, koja je došla teže nego što se očekivalo. Golove za Zvezdu postigli su rehabilitovani Ohi, Stefan Mitrović, El Fardu Ben i Veljko Nikolić.

Morao je Milojević da krene sa ozbiljnim rezom, jer su se mnogi igrači koji su izneli kvalifikacije ozbiljno istrošlili.

Novi trener je za svoj debi prilično iznenadio sastavom, jer su van startne postave i protokola ostali Ivanić, Pešić i Rodić, a na klupi Katai i Milunovć. Priliku da debituje dobio je Azarov, a takođe je u napadu od starta krenuo Ohi.

Javor je krenuo otvoreno u duel sa Zvezdom, nisu se izabranici Igora Bondžulića branili, već su igrali otvoren fudbal, te je posle prvih 45 minuta rezultat bio 1:1, a moglo je da bude i 2:2 ili čak da Javor bude u prednosti, jer su gosti imali nekoliko solidnih šansi.

Ohi je dobio priliku od starta umesto Pešića, i uspeo je da iskoristi šansu. Postigao je sjajan gol posle odlične asistencije Mitrovića u 16. minutu, koji ga je "spojio sa golom". Ohi je samo bocnuo loptu i zatresao mrežu.

Međutim, u 30. minutu sledi šok na Marakani, kada Marčić nadskače Gobeljića u kaznenom prostoru i postiže gol za 1:1. Imali su do kraja poluvremena i jedni i drugi šanse, ali su mreže mirovale.

Malo je falilo da već u prvom minutu drugog poluvremena Marčić ponovo šokira Marakanu, pošto je iz slobodnog udarca pogodio prečku, koja je bila saveznik Zvezde.

U nastavku je Zvezda krenula u totalnu ofanzivu. Ređale su se šanse pred golom Vulića, koji je sjajno branio. Ulazak Kataija u 54. minutu značajno je popravio igru Zvezde. Kasnije su na teren ušli i Milunović i Mustefa.

Gol je visio u vazduhu, Katai je imao dve dobre šanse, ali je golman Javora odlično odbranio.

Ipak, u 74. minutu je Mitrović uspeo da ga matira i donese veliko slavlje navijačima na Marakani.

Potom se i Javor malo više otvorio i ostavio prostora Zvezdi, a posle jedne kontre je El Fardu Ben postigao gol za 3:1 i tako rešio meč.

Tačku na i stavio je Veljko Nikolić sjajnim šutem u 90. minutu za konačnih 4:1.

Zvezdi sada u sredu 31. avgusta od 20.00 sledi večiti derbi na stadionu u Humskoj.