AKTUELNO

Crno-beli ostali i bez drugog trofeja u sezoni, ali i bez trenera.

Posle nepune dve godine otkako je prihvatio "vruć krompir" i odlučio da se posle devet godina vrati na klupu Partizana, Aleksandar Stanojević je podneo ostavku na pomenutu poziciju, pošto je, posle trke u šampionatu, u finalu Kupa Srbije njegov tim izgubio i drugi pehar u srpskom fudbalu i to od večitog rivala Crvene zvezde.

Sada već bivši trener crno-belih je svoju odluku saopštio igračima odmah posle utakmice na Marakani, preuzeo je svu krivicu za neuspešnu sezonu na sebe, a saopštiti je i upavi kluba u najkraćem roku.

Stanojević je odluku o odlasku doneo iz moralnih razloga, baš kao i pre tačno godinu dana kada je čelnicima ponudio ostavku, ali su ga odgovorili od te ideje i pružili podršku za novi ciklus. Trener crno-belih je zimus produžio ugovor sa klubom na još dve i po godine, no, bilo je jasno da ušao u "začarani krug" i da posle osvajanja drugog mesta, sa čak 98 bodova, ne vidi više perspektivuz u, kako je rekao: "borbi sa vetrenjačama".

Ostaće takođe upamćeno i da je Stanojević u drugoj sezoni vodio verovatno najslabiji tim Partizana u novijoj istoriji, možda čak i od raspada Jugoslavije, u kome narodski rečeno, sem dva ili tri pojedinca, nije bilo "krštenog fudbalera".

Upravo ta činjenica je najviše i kumovala da crno-beli, iako su tokom većeg dela sezone bili prvi na tabeli, uz malo "friziranje" arbitara na štetu Partizana na mečevima sa Napretkom u Humskoj i Čukaričkim, izgube čeonu poziciju pred plej-of, potom remiziraju sa Zvezdom u meču koji je možda značio i osvajanje titule, da bi na kraju bili poraženi od večitog rivala i u Kupu Srbije, čime su zaokružili dvogodišnji ciklus bez pobede u derbiju.

Ta stavka je najviše i uticala da Stanojević, iako se prethodnih dana "lomio", reši da ode, a čelnicima kluba iz Humske, koji dele jednaku odgovornost za neuspehe sa igračima i strručnim štabom, preostaje da u rekordnom roku pronađu novog trenera i pokušaju da "skrpe", jer letnja pauza traje nešto više od desetak dana, a Partizan je trenutno na konopcima na svim nivoima.

Čelnici kluba su se minulih dana nadali da će eventualna pobeda u Kupu Srbije olakšati i odluku Stanojevića da ostane i nastavi započeti posao, kao i njihovu borbu da ga zadrže, međutim, Partizan je treću godinu zaredom ostao bez ijednog trofeja, što se ne pamti od 1991. godine, pa se trener iz morlanih razloga odlučio da ode... Pitanje je samo ko je sledeći, jer svakako da nije jedini koji snosi odgovornost za neuspehe.

Autor: