AKTUELNO

Fudbaleri Srbije do 17 godina plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva.

"Orlići" su u četvrtfinalu u Izraelu savladali Dansku sa 2:1 (1:0) i prošli među četiri najbolje selekcije na Starom kontinentu.

Tim selektora Radovana Krivokapića će u polufinalu igrati protiv Holandije koja je u četvrtfinalu izbacila Italiju sa 2:1.

Srbija je do pobede stigla golovima Jan-Karla Simića u 3. minutu i Jovana Miloševića u 64. minutu. Jedini gol za Dansku postigao je u 48. minutu Emil Hejlund.

"Orlići" su rano poveli i to posle prekida. Stanković je iskosa sa desne strane ubacio loptu u šesnaesterac, a najbolje se snašao defanzivac Štutgarta Simić, koji je glavom matirao golmana Sandera.

Danska je do izjednačenja stigla početkom drugog poluvremena. Hansberg je probio po levoj strani i odlično uposlio Hejlunda koji se našao sam u petercu Srbije. Napadač Danske je umešno poslao loptu ispod golmana Srbije Lijeskića.

Srbija je do drugog gola stigla posle odlične asistencije Stefana Bukinca. Napadač Vojvodine Jovan Milošević je primio dugu loptu, napravio dar-mar u šesnaestercu Danske i umešno matirao rivala. Ovo je njegov četvrti gol na Evropskom prvenstvu.

Autor:

#Evropsko prvenstvo

#fudbal