AKTUELNO

Fudbaleri Partizana savladali su niški Radnički pred svojim navijačima u poslednjem kolu plej-ofa Superlige Srbije sa 2:0.

Gotov je fudbalski maraton u Srbiji! Fudbaleri Partizana nisu imali snage da isprate "sprint" Crvene zvezde u prolećnom delu sezone, te ni trijumf protiv Radničkog iz Kragujevca neće doneti titulu crno-belima. Četa Aleksandra Stanojevića upisala je "pirovu pobedu" pošto su pred svojim navijačima bili bolji od Meraklija sa 2:0.

Peta dugih godina prošlo je od kako je Partizan poslednji put bio šampion Srbije. Dugo vremena crno-beli nisu bili bliži nego ove sezone, ali ni to nije bilo dovoljno, a Stanojevićeve izabranike skupo će koštati poraz od Zvezde u večitom derbiju na startu prolećnog dela sezone.

Foto: Beta/Branislav Božić

Iako nije bilo mnogo navijača u Humskoj, fudbaleri su verovali, a svojim zalaganjem i željom pokazali da neće odustati od titule, koliko god bilo teško. Partizan je krenuo ofanzivno, a prvu šansu imao je Lazar Marković posle samo 100ak sekundi fudbala. Ipak, mreže su mirovale sve do samog kraja prvog poluvremena kada je Rikardo Gomeš iz penala doneo vođstvo crno-belima.

Usledio je veliki haos na terenu. Obračunavali su se fudbaleri Radničkog sa sudijom, potom su se umešali i crno-beli, a sve je rezultiralo nadoknadom od deset minuta.

U drugom poluvremenu prava uspavanka, Partizan je autogolom Jamkama duplirao svoju prednost i rešio pitanje pobednika, ali se u Humskoj današnjem trijumfu neće mnogo ljudi radovati.

Do kraja sezone Partizan će odmeriti snage sa Crvenom zvezdom u okviru finala Kupa Srbije

DRUGO POLUVREME:

86' Namestio se Jojić na udarac, preko gola je šutirao.

85' Povredio se sada golman Radničkog Nikola Drobnjak, usledio je još jedan prekid. 

75' Spao je u nastavku meča ritam igre. Partizan je bio zadovoljan učinjenim, a Radnički nije imao snage za više.

67' Jamkam je nakon centaršuta sproveo loptu u svoju mrežu.

Foto: Foto/FK Partizan/Miroslav Todorović

62' Organizovano se brani za sada desetkovani Radnički, napada domaćin.

57' Stefan Mitrović je prošao Miletića, nije uspeo da savlada Stevanovića.

54' Miletić je odlično reagovao nakon prekida, tukao je preko gola.

53' Povukao je Aksentijević Jovića u šesnaestercu Nišlija, Stefanović ne reaguje, nema penala. Nakon te akcije samo korner za crno-bele.

50' Napaeda Partizan i u drugom poluvremenu. Za sada Drobnjak nema mnogo posla.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+9' Riklardo je imao dobru priliku, Drobnjaka je uhvatio na lošoj nozi, ali je neko od defanzivaca upetercu reagovao adekvatno.

45+8' Nakon rasprave i među igračima, i onih sa sudijama konačno je meč nastavljen.

45+7 - Meč se ne nastavlja, previše tenzija u Humskoj...

45+3 Lazar Arsić je dobio direktan crveni karton zbog prigovora.

45+2' Rikardo je uzeo loptu, pročitao je Drobnjak stranu, ali više nije mogao.

Foto: Foto/FK Partizan/Miroslav Todorović

45' Produžen je meč pet minuta, a domaći tim još jednom traži penal. Vujadinović je u šesnaestercu nakon udarca Jevtovića glavom, Vujadinović je rukom igrao - penal, pokazuje Var.

43' Previše je hteo Lazar Marković, nanizao nekoliko igrača Radničkog, ali je na kraju zaustavljen, potom Terzić kasni na centaršut Zdjelara, a Drobnjak hvata tu loptu.

41' Stefan Mitrović je pokušao volejem da šutne, spetljao se u šesnaestercu Partizana igrač gostiju.

35' Velika bura u Humskoj, dosta tenzija na obe strane, a Stefanović je crveni karton pokazao članu stručnog štaba Nišlija Aleksandru Jovanoviću.

28' Lazar Marković je izašao sam pred Drobnjaka, a pre nego što je uspeo da šutira, iskusni Vujadinović otklonio je opasnost. Nakon kornera pao je Rikardo na zemlju, zahtevao je Stanojević penal.

23' Sada je Mitrović izvukao "deblji kraj", natrčao je neoprezno na njega Aleksandar Mitrović, u afektu je Radoslav Batak uleteo u teren, dobio je žuti karton, kao i Savo Pavićević, ali i Miljković.

Foto: Foto/FK Partizan/Miroslav Todorović

20' pomalo neoprezan start Stefana Mitrovića nad Jevtovićem, tinejdžer kluba sa juga Srbije dobio je prvi žuti karton na meču.

14' Neoprezno je reagovao Jamkam u svom šesnaestercu, poslao je loptu u korner, a mogla je da završi i u golu Nišlija.

12' Kontru je imao Radnički, dva na jedan izašao je Mesarević sam, spetljao se i izgubio loptu. Na drugoj strani Gomeš je povukao kontru, Menig loše reaguje.

Foto: Foto/FK Partizan/Miroslav Todorović

10' Precizno i po zemlji šutirao je Aleksandar Kovačević, Stevanović je imao lak plen u svojim rukama.

9' Solidan centaršut Mitrovića, Jevtović reaguje u šesnaestercu crno-belih. Prvi korner za Radnički.

7' Dva kornera za crno-bele, izveo ih je Terzić, organizovano se "Real sa Nišave" brani u uvodu meča.

3' Pao je Rikardo u šesnaestercu Nišlija, sudija Stefanović odmahuje rukom - nema penala.

2' Lazar Marković je imao odličnu priliku. Odmah na startu meča raspalio je po lopti. Brani Marko Drobnjak, momak koji večeras na golu menja Filipa Dujmovića.

1' utakmica u Humskoj je počela. Igra se pred nekoliko hiljada navijača. Dosta praznih mesta na stadionu.