AKTUELNO

Crno-beli se oprostili od bivšeg šefa struka.

Fudbalski klub Partizan oprostio se od Ivice Osima putem zvaničnih naloga na društvenim mrežama. Crno-beli izražavaju žaljenje i dele tugu sa porodicom bivšeg trenera.

Ivica Osim je u leto 1991. godine postavljen za trenera Partizana. Tada je paralelno bio i trener crno-belih i selektor Jugoslavije. Iako je, bar na papiru, Partizan imao za nijansu slabiji tim od tadašnjeg zvaničnog evropskog prvaka, Crvene zvezde, Osim je u četiri direktna okršaja sa Zvezdom bio neporažen i imao pozitivan bilans - jednu pobedu i tri remija.

U finalu Kupa Jugoslavije, igranom 1992. godine, Partizan je u dve utakmice bio bolji od C. zvezde (1:0 u gostima i 2:2 u Humskoj) i osvojio trofej. U prvenstvu su crno-beli završili na drugom mestu iza Crvene zvezde koja je imala četiri boda više.

Godine 1992, preuzima grčki Panatinaikos, gde ostaje do 1994. godine. Posle toga preuzeo je austrijski Šturm iz Graca. U periodu od 2003. do 2006. godine bio je trener japanskog Džef junajteda. Vodio je reprezentaciju Japana na AFK azijski kup 2007. godine.