AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde u 18. kolu Super lige Srbije, na stadionu Rajko Mitić pobedili su Spartak rezultatom 3:0.

Dvostruki strelac na ovoj utakmici bio je El Fardu Ben koji je pogađao u 46. i 71. minutu, a prednost crveno-belima je doneo Milan Rodić u 9. minutu.

Utakmicu je, pored ubedljivog trijumfa aktuelnog šampiona obeležio incident po završetku prvog poluvremena, kada je Dejan Stanković želeo da se obračuna sa nekim ko je sedeo na klupi Subotičana.

Utakmica je počela inicijativom crveno-belih i ranim golom. Rodić je postigao prvi pogodak u ovoj sezoni nakon centaršuta Bena iz slobodnog udarca.

Prvo poluvreme je završeno mirnijim periodom na terenu, ali van njega je ključalo. Nakon što je sudija Brkić označio kraj prvog dela, Dejan Stanković je krenuo ka klupi gostiju, ali je sprečen veći incident.

U nastavku ni minut nije bio potreban Zvezdi da stigne do novog gola. Ben nije imao težak zadatak da savlada Dubljanića.

Zanimljiva situacija je viđena u 63. minutu kada je poništen gol Filipa Falka nakon intervencije VAR tehnologije. Sudija Brkić je gledao snimak i odlučio je da je Ben uticao na golmana, iako nije dodirnuo loptu na putu ka golu posle udarca Italijana..

Međutim,Zvezda je ipak stigla do trećeg gola. Napadač Komorskih Ostrva je postigao drugi gol na meču u 71. minutu, nakon duela sa defanzivcem Spartaka koji se potom sudario sa Dubljanićem. Golman Spartaka je pao, a Ben je imao prazan gol pred sobom. Sudija je odlučio da ne dosudi prekršaj.

Crveno-beli su sada prišli na tri boda od vodećeg Partizana koji tek treba da igra protiv Voždovca.

#Crvena Zvezda

#Spartak