AKTUELNO

Poznat je najverovatniji sastav Portugala za meč protiv Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Portugal i Srbija sastaju se u nedelju od 20.45 u meču koji direktno odlučuje o učesniku Svetskog prvenstva. Zabeležili su naši rivali kiks u Dablinu, ali je i dalje računica vrlo jednostavna - samo pobeda nas odmah vodi na Mundijal u Kataru, u suprotnom ćemo u nikad teži baraž.

Zbog toga selektor Piksi, koji je poslednji dao gol za našu pobedu nad Portugalom, poručuje da ćemo ići na sva tri boda, a malo toga je govorio o protivniku za koji znamo da će igrati u strašnom sastavu.

Crveni karton Pepea protiv Irske napravio je problem Fernandu Santošu, bilo je i manjih povreda koje su ga dovele u dilemu pred meč sa Srbijom, međutim portugalski mediji pišu da se "iskristalisao" tim koji će istrčati na stadion "Da Luš" u Lisabonu i pokušati da nam upropasti veče.

Poslednje vesti govore da se oporavio i Bernardo Silva, koji je odradio jučerašnji trening nakon povrede, a navodno bi mogao da počne meč pošto od "ljubimca Pepa Gvardiole" mnogo toga zavisi i u igri Portugala.

U najavama nema mnogo dileme u odbrani - na golu se očekuje iskusni Rui Patrisio, dok će u zadnjoj liniji igrati Kanselo, Danilo, Dijaš i Mendeš. To je velika promena u odnosu na Irsku, pošto će tek jedan fudbaler (Danilo) zadržati mesto u startnoj postavi, odnosno neće biti suspendovanog Pepea, odnosno Dalota i Semeda.

Postojala je mogućnost i da na mestu štopera zaigra Žoze Font, međutim deluje da će se Santoš ipak odlučiti za daleko mlađeg Danila iz Pari Sen Žermena, iako mu je primarna pozicija zadnji vezni.

U veznom redu se očekuje trojka Palinja - Mutinjo - B. Fernandeš, što znači da se Mateus premešta na klupu. Santoš i dalje ne veruje dovoljno Renatu Sančezu, čak ni Rubenu Nevešu, dok je i snažni Vilijam Karvaljo, nekada neizostavan član prvog tima, prebačen na klupu zbog slabijih izdanja u Betisu.

U napadu takođe promena, Kristijano Ronaldo ostaje u napadu, a pored njega će igrati još Bernardo Silva i Dijogo Žota koji nam je dao dva gola u Beogradu.

To znači da se Gonzalo Gedeš i Andre Silva premeštaju na klupu, dok talentovani Feliks nije ni bio opcija.

Dakle, ovo je najverovatniji sastav Portugala koji će u nedelju napasti Srbiju: Patrisio - Kanselo, Dijaš, Danilo, Mendeš - Mutinjo, Palinja, B. Fernandeš - B. Silva, Žota i Ronaldo.

Pogledajte i koji su sve igrači na spisku Fernanda Santoša pred meč sa Srbijom.

Autor: