AKTUELNO

Veliko iznenađenje u režiji Radnika iz Surdulice! Fudbaleri sa juga Srbije savladali su aktuelnog šampiona Srbije, ekipu Crvene zvezde i tako došli do prvog trijumfa ikada protiv tima sa stadiona "Rajko Mitić". Odigrali su domaći sjajnu utakmicu i tako su pripomogli Partizanu u šampionskoj trci - 2:1 (1:0).

TOK UTAKMICE

96. minut: Ma kakva odbrana golmana Radnika! Dragović je šutirao, ali je čuvar mreže domaćih prosledio loptu u korner. Posle kornera još jedna njegova bravura. Sada je ostao na zemlji, jer ga je neko i udario tom prilikom.

94. minut: Žuti karton za Hodžića zbog odugovlačenja. Neće se mnogo potresti zbog toga.

90. minut: Sedam minuta nadoknade u Surdulici! Novak Simović je rešio da nadoknadi apsolutno sve.

88. minut: Prekid utakmice zbog povrede. Onda i izmene u Radniku, izlazi Petrović, ulazi Medić. Još samo dva minuta do kraja regularnog dela!

86. minut: Okvir gola pogađa Živković posle centaršuta sa desne strane! Velika šansa za Zvezdu, ali sada i sreća čuva Radnik!

84. minut: Dragović je šutirao sada, ali je Ranđelović odbranio taj šut! Potom šutira i Rišairo, ali ne vredi, golman Surduličana je baš rešio da zaustavi Zvezdu na jugu Srbije!

82. minut: Fudbaleri Radnika sada troše i vreme vrlo iskusno. Simović ih, barem za sada, ne upozorava, niti deli žute kartone. Tempo utakmice je pao.

79. minut: Radnik je sve bliži pravoj, pravcatoj senzaciji u Surdulici. Još nekih desetak minuta je ostalo do kraja utakmice. Izmene u to ime pravi domaći tim, Petrović ulazi, a izašao je Bogdanovski.

76. minut: Živković je odmah pokušao da dođe u centar pažnje posle centaršuta Gelora Kange, ali je lopta u rukama golmana Radnika. Moraće da se ukaže pomoć nekome u timu domaćih. Sada izlazi Ben, a ulazi Lazetić. Pomalo iznenađujuće, uzimajući u obzir da je Ben možda bio i ponajbolji večeras na terenu.

73. minut: Trči Gobeljić da napušti teren, a umesto njega je ušao Rišairo Živković. Stanković sa dozom zebnje posmatra situaciju na terenu.

71. minut: Novak Simović se "razmahao", Krstičić je završio u beležnici, opravdano zbog starta nad jednim od fudbalera domaće ekipe.

69. minut: Neko sa klupe Radnika iz Surdulice je zbog protesta isključen od strane Novaka Simovića. Posle toga Ben šutira iz slobodnog udarca, gde smo videli dva živa zida (nešto krajnje neuobičajeno), ali je fudbaler Zvezde pogodio prvi i propala je šansa za gol.

67. minut: Pokušao je Milovanović za Radnik, ali je bio neprecizan! Sudija Simović kaže da će to biti korner za domaći sastav. Auh, kakva šansa za Radnik posle toga, Oreščanin je pokušao da stigne prvi do lopte pre Borjana na petercu, ali je golman Zvezde odreagovao i sprečio novi šok.

61. minut: Pokušao je ponovo El Fardu Ben, opet je uputio udarac glavom, ali ovoga puta pravo u golmana Radnika iz Surdulice.

60. minut: Menja i Đorđević, izlazi iz igre Lukić, strelac drugog gola za Surduličane. Izlazi iz Petrović, a ulazi Edin Biber.

57. minut: GOL, 2-1! Zvezda vraća jedan gol u Surdulici! Kanga je uputio upotrebljiv centaršut, lopta je došla do Pavkova, koji je potom dodao do Bena, a ovaj je glavom ubacio loptu u mrežu.

55. minut: Odmah posle gola šokantne scene u Surdulici. Simonović je ostao da leži na drugom kraju terena, lekari su mu umotali loptu u "čalmu", morala je da uđe i hitna pomoć. Sve je potrajalo nekoliko minuta, ali su dobre vesti da se igrač pridigao.

53. minut: GOL, 2-0! Radnik duplira vođstvo protiv Crvene zvezde. Spasić je šutirao, lopta se potom odbila do Lukića koji je "spremio" u gol i još jednom šokirao Crvenu zvezdu.

52. minut: Kakav bes igrača Zvezde sada na Novaka Simovića. Tražili su penal zbog eventualnog igranja rukom u kaznenom prostoru. Ništa od toga, potvrdili su i iz VAR sobe. Korner, posle kojeg je izbila velika gužva, pokušali su Dragović i Eraković, ali Radnik se čuva!

51. minut: Bogdanovski se odlučio na udarac iz velike daljine, ali je lopta završila preko gola.

48. minut: Na trenutke je bilo gotovo nemoguće pratiti utakmicu u Surdulici zbog ogromnog dima, ali prekida nije bilo. Odbranila se ekipa Radnika nakon slobodnog udarca Zvezde.

47. minut: Novak Simović je dodelio još jedan žuti karton Sudruličanima. Spasić je upisan u beležnicu zbog oštrog starta. Trenutno dolazi veliki dim sa severne tribine, gde su navijači Zvezde spremili veliku bakljadu.

46. minut: Trostruka promena u Crvenoj zvezdi za drugo poluvreme. Pavkov, Krstičić i Gajić igraće umesto Dionija, Degeneka i Falko

45+2. minut: Udarac Bena glavom nakon centaršuta Kange, ponovo preko gola. Zvezda jeste opasnija, ali za sada nije stvorila nijednu stopostotnu šansu na utakmici.

45. minut: Sudija Novak Simović odlučio je da nadoknadi dva minuta u prvom poluvremenu zbog prekida. Eraković je u međuvremenu pokušao, ali je lopta završila preko gola. Radnik je sve bliži vođstvu na velikom odmoru.

43. minut: Korner za Radnik posle kojeg je Zvezda lako otklonila opasnost. Domaći igraju zaista dobro i organizovano u ovih uvodnih 45 minuta.

42. minut: Prvi žuti karton za Crvenu zvezdu, ovoga puta je u beležnicu upisan Degenek, zato što je prekinuo kontru domaće ekipe. Radnik ima slobodan udarac, ali je Lukićev centaršut završio u rukama Milana Borjana.

40. minut: Utakmica je ušla u nešto mirniji kada je tok kada su šanse u pitanju. Lukić je dobio žuti karton zbog prigovora, a Zvezda ima slobodan udarac sa leve strane terena. Kanga se oprobao sa nekih 16 metara, lopta je završila u korneru, a Kanga se žali da je lopta udarila nekoga u ruku. Deluje da je sve čisto, tako da ostaje samo udarac iz ugla. Degenek je pokušao, izbacio je loptu Lukić.

35. minut: Evo i prvog žutog kartona na ovoj utakmici koji dobija Stojanović od sudije Simovića. Ben je ostao na travi, delovalo je da će možda morati da mu se ukaže i pomoć, ali se fudbaler Zvezde pridigao nakon sudara sa igračem Radnika.

30. minut: Radnik ne odustaje od svog stila igre. Imaće korner sa leve strane terena, posle kojeg Bogdanovski šutira ka golu, ali je sudija sa strane ipak svirao ofsajd! Domaći žele i do drugog gola protiv Crvene zvezde.

27. minut: Sanogo je izvrnuo zglob zbog kojeg je ostao da leži na travi. Medicinska ekipa je reagovala i igrač Zvezde će bez ikakvih problema moći da nastavi ovaj meč. Dobra prilika za goste, Gelor Kanga je šutirao sa 13-14 metara posle centaršuta Gobeljića, ali je lopta završila preko prečke.

24. minut: Posle slobodnog udarca sa desne strane terena, lopta je pola na noge Dragovića, koji je šutirao kroz šumu igrača, ali je lopta završila samo u gol-autu. Zvezda uglavnom drži loptu u svom posedu i pokušava što pre da anulira gol domaćih.

22. minut: Ponovo problemi za Milana Borjana. Pokušao je Petrović da ga "prevari" sa gotovo 40 metara dok nije bio na gol-liniji, ali se čuvar mreže Zvezde vratio i sprečio dupli šok za Zvezdu.

18. minut: Zvezda se muči da uspostavi dominaciju na terenu i nakon gola Radnika. Crveno-beli za sada bez prave prilike pred golom domaćih.

14. minut: GOL, 1-0! Vodi Radnik, gol Spasića! Bogdanovski je odlično proigrao fudbalera Radnika sa desne strane terena, odbrana crveno-belih je bila u potpunosti statična, pa Spasić nije imao previše problema da sa peterca smesti loptu u mrežu iza golmana Borjana.

12. minut: Ben je pokušao da proigra Dionija dugim pasom, delovalo je to zaista jako dobro, ali se napadač Zvezde nije snašao i defanzivci Radnika su prvi stigli do lopte.

10. minut: Udarac Falka sa nekih 20-ak metara nije bio težak za golmana Ranđelovića, koji je uhvatio živu loptu. Odmah potom se oprobao i Dioni, a ishod je bio isti.

6. minut: Novi prekršaj koji je dosudio Novak Simović u korist Zvezde. Ovoga puta sa druge strane terena sa nekih 25 metara, posle udarca Bena, lopta završava u korneru. Velika je gužva bila posle centaršuta, ali se domaći tim sačuvao.

3. minut: Nekoliko oštrih faulova Radnika na početku ove utakmice. Posle drugog nad Dionijem, Simović je dosudio prekršaj na oko 25 metara od gola, posle kojeg nije bilo većih opasnosti po gol domaćih.

1. minut: Počela je utakmica u Surdulici. Fudbaleri Crvene zvezde napadaće sa desne na levu stranu terena iz ugla kamere u prvom poluvremenu.

PRE UTAKMICE

U startnoj postavi nema standardnog levog beka Milana Rodića zbog kartona, kao ni Aleksandra Kataija, koji je imao problem sa oporavkom od korona virusa, ali i sa uzimanjem leka koji je među nedozvoljenima kada su anti-doping pravila u pitanju.

Sa druge strane na klupi je oporavljeni Milan Pavkov, dok je mesto startnog špica ponovo rezervisano za Dionija.

SASTAVI

Radnik: Ranđelović, Hodžić, Simonović Radmanovac, Stojanović, Oreščanin, Bogdanovski, Lukić, Spasić, Petrović, Milovanović

Klupa: Ostojić, Vukadinović, Malešević, Subotić, Stamenković, Medić, Nedeljković, Biber, Petrovik, Miladinović, Dimitrov

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Dragović, Degenek, Eraković, Sanogo, Kanga, Ivanić, Ben, Falko, Dioni

Klupa: Gordić, Gajić, Bakajoko, Pankov, Srnić, Krstičić, Petrović, Stanić, Živković, Lazetić