AKTUELNO

S*ksualni odnos u fudbalu odavno nije tabu tema, a o metodama Pepa Gvardiole je govorio igrač koga je on trenirao.

Mnogi su za, mnogi protiv toga da profesionalni fudbaleri spavaju s lepšim polovinama uoči utakmica, pogotovo onih važnih.

Pa su tako, na primer, neki selektori strogo branili odnose tokom Svetskog prvenstva, dok su drugi dozvoljavali posete supruga i izabranica reprezentativcima tokom tog takmičenja.

Ova tema ozbiljnije je zainteresovala javnost širom sveta kad je Samir Nasri, fudbaler koji je nedavno završio karijeru, otkrio da Pep Gvardiola igračima zabranjuje odnose sa izabranicama dan pred utakmicu.

- Gvardiola je zabranio mnogo stvari, najviše što se tiče kuhinje. On želi od svojih fudbalera da budu mršavi i fizički odlično spremni. Najupečatljivija anegdota s njim je kad nam pre slobodnog dana kaže: "Ko želi da ima odnose, mora to da obavi pre ponoći." Rekao nam je da je tako izvlačio najbolje iz Mesija i Levandovskog i čak sprečavao njihove povrede, takođe želi i da se dobro naspavamo pred utakmicu - rekao je Nasri, koga je španski stručnjak trenirao u Mančester sitiju.


Suprotno Gvardiolinim uverenjima, listu ljudi iz fudbala koji bi u svako doba dana preporučili odnose pre utakmice predvodi Ronaldo Nazario, čuveni brazilski napadač.

On tvrdi da je bio sa ženama pred mečeve kako bi poboljšao koncentraciju na terenu, ali i da je primetio da su mnogi njegovi saigrači praktikovali isto.

POLIGON MIŠLJENJA

ZA: "S*ks pre utakmice je dobar"

Ronaldo, Romario i Pele, legende Brazila.

Geret Sautgejt, selektor Engleske.

Huan Karlos Medina, čuveni meksički fudbaler.

Rinuls Mičel, bivši selektor Holandije.

Prins Pambo, doktor Afričke fudbalske konfederacije.

PROTIV: "S*ks pre utakmice nije dobar"

Pep Gvardiola, trener Mančester sitija.

Fabio Kapelo, legendarni trener.

Džordž Best, legenda Engleske.

Berti Vogts, bivši selektor Nemačke.

Luis Skolari, čuveni trener i selektor.

Autor: