AKTUELNO

Nakon teške borbe sa kancerom, preminuo je Fredi Fu, jedan od najpoznatijih svetskih hirurga, koji je zaslužan za to što karijera Zlatana Ibrahimovića još uvek traje.

Doktor Fu je rođen u Hong Kongu, a svoju karijeru je gradio u Americi. Postao je predsednik Američke ortopedske zajednice za sportsku medicinu 2008. godine, a tokom karijere je dobijao i razne nagrade iz oblasti hirurgije.

U ovom trenutku, tim koji je vodio Fu ima više od 100 studija završenih ili započetih kojima je cilj bio da se što više sazna o lečenju kolena. A, upravo je operacijom kolena pomogao Zlatanu Ibrahimoviću, napadaču Milana, u najtežim trenucima da nastavi karijeru.

Ibrahimović je 2017. godine na utakmici Mančester junajteda protiv Anderlehta u četvrtfinalu Ligi Evrope doživeo tešku povredu koja je pretila da ga zauvek udalji od profesionalnog igranja fudbala.

Ipak, Fu i njegov tim su Zlatana ubrzo uspešno operisali u Rimu, a nakon oporavka je fudbaler prešao u Los Anđeles Galaksi i posle dve odlične sezone u MLS-u vratio se u Milan gde je još uvek važan faktor, iako će početkom oktobra proslaviti 40. rođendan.

Nakon što je saznao da je Fredi Fu preminuo, Ibrahimović se oglasio na društvenim mrežama.

- Fredi Fu mi je pružio drugu šansu u karijeri. Još uvek sam na vrhu samo zahvaljujući njemu. Dugujem mu sve. Hvala Fredi Fu. Počivaj u miru - poručio je Ibrahimović.

Napadač je probleme sa povredama imao i prošle što se odrazilo i na start nove sezone. Šveđanin je odigrao tek 31 minut u Seriji A i to na meču protiv Lacija kada je bio strelac jednog gola. I bez njega Milanu dobro ide i trenutno je na prvom mestu sa 16 bodova iz šest utakmica, a povratak miljenika navijača na teren samo će dodatno ojačati ekipu Stefana Piolija.