AKTUELNO

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu posle preokreta sa 3:1 (2:1) u utakmici 8. kola Superlige Srbije.

Domaći su poveli na startu meča autogolom Saničanina, ali su crno-beli već do poluvremena uspeli potpuno da preokrenu rezultat golovima Jojića i Holendera. Već na startu drugog dela igre Rikardo je uvećao prednost Partizana svojim novim golom u domaćem šampionatu.

Crno-bele u četvrtak očekuje premijera u Ligi konferencija i meč sa Anartozisom, a već u nedelju večiti derbi sa Crvenom zvezdom.

TOK MEČA:

Kraj!

90. minut - Utakmica je produžena za tri minuta.

87. minut - Nova odlična prilika za Kovinića posle prodora Mirića po levoj strani, ali u poslednji čas je regovao Urošević i spasao čist gol.

83. minut - Novi pokušaj Meniga, probao je sa oko 20 metara, ali nova odlična odbrana Stojana Lekovića za 8. korner Partizana u drugom poluvremenu, dok domaći nisu izveli nijedan.

75. minut - STATIVA! Rikardo je probao špicem sa nekih 7-8 metara, lopta je zakačila Lekovića i pogodila okvir gola. Ređaju se šanse na obe strane.

73. minut - Prečku je sada pogodio Kovinić koji je sam i neometan gađao glavom prazan gol Partizana, ali je pogodio samo okvir gola. Nestvaran promašaj fudbalera Radničkog.

72. minut - Prva prilika za Meniga na debiju za Partizan. Malo je falilo da pogodi, ali Stojan Leković mu je "ušao" u šut i tako sačuvao svoju mrežu.

61. minut - Prvi kontakt sa loptom i odmah prilika za Natha i pokušaj sa više od 20 metara po zemlji, ali odlična odbrana golmana domaćih.

60. minut - Umesto Holendera, Markovića i Jovića u igri su Terzić, Menig i Natho.

54. minut - Ponovo odlična šansa za domaće. Posle odličnog pasa Tomića izbio je Mirić ispred gola Partizana, a ispred njega bio je samo Saničanin. Prvi šut Mirića bio je izblokiran, a drugi ide pored gola. Odlično se odbranio Siniša Saničanin u ovoj situaciji i tako se iskupio za autogol u prvom poluvremenu.

50. minut - Izveo je prekid Tomić, probao glavom Lakićević, ali lopta ide tik preko prečke gola Partizana. Najbolja šansa u nastavku za domaće.

48. minut - GOOOOOOOOL - Pogrešio je igrač Radničkog, loptu je uzeo Lazar Marković i dodao do Rikarda koji je bio na penalu i ispred sebe imao samo jednog fudbalera domaćih i golmana, pa Gomešu nije bilo teško da pogodi mrežu i upiše novi pogodak u domaćem šampionatu. Računajući sva takmičenja Riakrdo nije pogodio mrežu protivnika samo na tri meča ove sezone.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

Završeno je prvo poluvreme u Kragujevcu.

45. minut - Prvi deo igre produžen je za tri minuta.

45. minut - GOOOOOOOL - Šutirao je Živković sa desne strane, odbranio je golman domaćih i lopta se odbila do Holendera koji je opalio na prvu i pogodio nebranjeni deo mreže Radničkog.

42. minut - Žuti karton Alekse Damjanca zbog grubog faula nad Rikardom.

38. minut - GOOOOOOOOL! Kakva BOMBA Miloša Jojića za izjednačnje Partizana u Kragujevcu.

32. minut - Centrirao je Jojić sa desne strane, glavom je probao Lazar Marković, lopta je pogodila nekog od fudbalera domaćih, crno-beli su tražili penal. Sudija je tražio asistenicju VAR-a, ali na kraju ništa, meč je nastavljen.

32. minut - Centrirao je Jojić sa desne strane, glavom je probao Lazar Marković, lopta je pogodila nekog od fudbalera domaćih, crno-beli su tražili penal. Sudija je tražio asistenicju VAR-a, ali na kraju ništa, meč je nastavljen.

30. minut - Prekid na utakmici, sudija je dao igračima priliku da se malo osveže pored terana.

28. minut - Partizan napada, ali bez prave šanse. Domaći iz kontre pokušavaju, ali uglavnom se sve svodi na igru i borbu u sredini terena.

14. minut - Probali su Jojić i Rikardo sa nekoliko pokušaja, ali su njihovi šutevi izblokirani na vreme.

8. minut - GOOOOOOOL! Radnički vodi posle centaršuta Varjačića koji je ubacio loptu na peterac, a onda je Saničanin loptui uneo u svoju mrežu nakon duela sa Tomićem.

6. minut - Prva prilika na meču. Marković je dodao do Rikarda koji je izbio sam ispred goladomaćih, opalio je levom, ali sjajno je Leković odbranio šut napadača crno-belih. Sudija je podigao zastavicu ipak i pokazao na ofsajd.

1. minut - Utakmica je počela.

SASTAVI:

Radnički: Leković - Varjačić, Filipović, Damjanac, Lakićević - Dragutinović, M. Vidović - Ilić, Mirić, Tomić – Trifunović.

Partizan: Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Holender, Marković, Jović – Rikardo

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je u najavi meča da bi sve osim pobede na gostovanju Radničkom u Kragujevcu za njega bio neuspeh.

"Jedino nas pobede drže u trci za titulu. Uz poštovanje protivnika u meč ulazimo kao favoriti i sve osim pobede bi bio neuspeh", izjavio je Stanojević na konferenciji za novinare.

Tokom reprezentativne pauze 12 igrača Partizana je igralo za svoje selekcije ali za sada niko nije prijavio povredu.

"Najvažnije je da nema povređenih. Natko i Saničanin osećaju umor zbog jakih mečeva", rekao je Stanojević

Nakon sedam kola Partizan ima maksimalnih 21 bod i drži lidersku poziciju na tabeli, a Radnički je desetom mestu sa 8 bodova.