AKTUELNO

Osmorici Brazilaca preti zabrana igranja za klub.

FIFA će po svemu sudeći izreći zabranu igranja osmorici brazilskih fudbalera iz Premijer lige koji se nisu odazvali na poziv selektora Titea.

Zabrana će trajati pet dana u periodu od 10. do 14. septembra, što znači da će pojedini igrači propustiti jedno kolo domaćeg šampionata i otvaranje sezone u Ligi šampiona.

Igrači kojima preti kazna su: Tijago Silva (Čelsi), Fred (Mančester junajted), Roberto Firmino, Fabinjo i Alison (Liverpul), Ederson i Gabrijel Žesus (Mančester siti), Rafinja (Lids).

Zanimljivo, fudbaler Evertona Ričarlison nije igrao za Brazil, ali neće biti kažnjen, jer je Fudbalski savez Brazila prihvatio objašnjenje kluba. Everton je pustio Ričarlisona da igra za reprezentaciju na OI u Tokiju, iako nije bio u obavezi da to uradi, pa je fudbaler sada dobio poštedu.

Prema zdravstvenim protokolima Velike Britanije, svi oni koji dolaze iz "covid crvenih zona", a Južna Amerika to jeste, moraju u karantin na 10 dana.

Klubovi Premijer lige odlučili su da ne dozvole svojim fudbalerima da igraju za reprezentacije u predstojećim utakmicama u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine, u zemljama koje je britanska vlada stavila na crvenu listu zbog velikog broja zaraženih korona virusom.

Autor: