AKTUELNO

Bivši mladi reprezentativac Holandije Rišairo Živković naredne sezone nosiće dres Crvene zvezde.

Posle pregovora sa šampionom Srbije, brzonogi ofanzivac dao je potvrdan odgovor i pristao da se preseli u Ljutice Bogdana!

Živković je prethodnog vikenda boravio na Marakani, zatim pregovarao sa Zvezdanom Terzićem, ali je morao da razmisli o ponudi srpskog šampiona. Odlučio je da prihvati - saznaje Mozzart sport!

Otputovao je u Holandiju i posle nekoliko dana dao potvrdan odgovor. Rišairo Živković na Maraklanu stiže kao slobodan igrač posle raskida saradanje sa kineskim Čangčungom.

On je karijeru počeo u Groningenu, zatim za 2.150.000 evra prešao u Ajaks, ali se tamo nije najbolje snašao, pa je bio na pozajmicama u Viljem drugom i Utrehtu, pre no što je prešao u Ostande, zatim u Čangčun. Kasnije je bio i na pozajmicama u Šefild junajtedu i Guangdžou R&F-u, ali nakon što je prošao sve mlađe selekcije Holandije nije ostvario pun potencijal i dobacio do A reprezentacije.

I Fudbalski savez Srbije ga je želeo u jednom periodu, pošto je Rišairo odrastao sa majkom čije je prezime i uzeo nakon što ga je otac rano napustio. Često je dolazio i u Pirot kod dede, pa mu Srbija nije nimalo strana.

Tada ga Holanđani ipak nisu dali...

#Rišairo Živković