AKTUELNO

Dečiji kamp "Srbija te zove 2021" ovih dana u Beogradu, okupio je veliki broj mladih sportista sa KiM, Republike srpske, ali i čitave dijaspore.

Direktor kampa Lazar Mladenović ističe da je ove godine okupljeno 214 dece koja je okupila mlade sportiste iz regiona, dijaspore, KiM... Kako kaže, u beogradu će boraviti 10 dana, gde se upoznaju, treniraju, uče srpsku istoriju, gde su organizovane razne posete i prijemi.

- Obići će obeležja Beograda, gde će se upoznati sa prestonicom. Potrudili smo se da sve uklopimo - rekao je Mladenović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako dodaje, poslednje dve godine sve funkcioniše drugačije, gde su deca dobijala pozive preko sportskih saveza, a ove godine će, kako ističe, prijava biti moguća preko zvaničnogh sajta, ističući da se nada da će naredne godine broj sportista biti veći.

- Kamp je besplatan zahvaljujući sponzorima. Dobili su besplatnu opremu, smeštaj, terene i nadamo se da će tako da bude u budućnosti - istakao je Mladenović.

Fudbalerka sa KiM Nikolina Milutinović ističe da je fudbal od samog početka njena strast, i da je oduvek želela da se bavi ovom vrstom sporta, iako je to pretežno "muški sport".

- Ja sam iz Kosovske Mitrovice, i treniram u FK "Rudar" - rekla je Milutinović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako dodaje, ona uvek trenira sa muškarcima, a od fudbalera koje redovno prati, idol joj je Milan Pavkov.

Što se tiče kampa, Milutinović ističe da joj je čast i zadovoljstvo što je deo istog.

- Fenomenalni su uslovi, upoznali smo dosta drugara iz raznih zemalja - dodala je Milutinović.

Autor: