AKTUELNO

Italijanski fudbalski reprezentativac Đorđo Kjelini priznao je da je "bacio kletvu" na engleskog igrača Bukajua Saku, kada je trebalo da izvede odlučujući jedanaesterac u finalu Evropskog prvenstva.

Kjelini je za I-Es-Pi-En (ESPN) rekao: "Potvrđujem sve, Kirikoćo".

Na snimcima sa finalne utakmice, odigrane u nedelju uveče na londonskom Vembliju, vidi se kako Kjelini uzvikuje "Kirikoćo", u trenutku kada je Saka trebalo da izvede penal, koji mu je odbranio golman Đanluiđi Donaruma.

Prema legendi, fudbaleri decenijama koriste reč "Kirikoćo", kako bi preneli lošu sreću protivnicima.

Huan Karlos Kirikoćo bio je vatreni navijač argentinskog kluba Estudijantes de la Plata, osamdesetih godina prošlog veka. On je prisustvovao treninzima ekipe, a trener Karlos Bilardo je primetio da se igrači povređuju kada je Kirikoćo na treninzima.

Kako legenda kaže, Bilardo je tražio od Kirikoća da ide na treninge Estudijantesovih rivala, u nadi da će tako pomoći svojoj ekipi.

"Kirikoćo je bio klinac iz La Plate koji je uvek bio sa nama i od te godine kada smo bili šampioni (1982), uzeli smo ga za maskotu. Bio je dobro dete, ali od tada ga nisam video. Poslednji put kada sam trenirao Estudijantes (2003/2004), pitao sam za njega, ali niko ništa nije znao", rekao je jednom prilikom Bilardo, preneo je sajt Gol.

#Engleska

#Evropsko prvenstvo

#Finale

#Italija