AKTUELNO

Fudbalski klub Crvena zvezda zvanično je zatražio dodelu šampionskih titula iz 1987. i 1946. godine, saopšteno je posle sednice Skupštine kluba.

Zvezda traži titulu iz 1987. godine koja je posle odluke nekadašnjeg predsednika FSJ Slavka Šajbera da poništi rezultate poslednjeg kola i odluke nekadašnjeg Suda udruženog rada pripala Partizanu, ali su crveno-beli odliukama atadašnjeg FSJ i UEFA igrali u Kupu šampiona, kao i titulu iz 1946. kada su bili najbolji u republičkom šampionatu.

Po istom principu u Hrvatskoj je priznata titula Hajduku.

Đoković: Moralo je da se desi, počeo sam da se ispitujem

"Skupština FK Crvena zvezda na današnjoj sednici donela je zakljueak da je FK Crvena zvezda jedini legitimni šampion Jugoslavije u sezoni 1986/87 i to na osnovu zakonite odluke FSJ i UEFA, pa u tom smislu ovlašćuje Upravni odbor fudbalskog kluba da pred FSS kao pravnim sledbenikom FSJ pokrene inicijativu za izmenu objedinjene zvanične evidencije šampiona Jugoslavije i Srbije", ističe se u saopštenju.

Istovremeno, Skupština kluba podržala je inicijativu koju je 17. januara Fudbalskom savezu Srbije podneo predsednik kluba Svetozar Mijailović.

"Inicijativa se odnosi na priznavanja titule osvojene u prvenstvu Srbije 1946. godine kao zvanične titule prvaka Srbije i ovlašćuje Upravni odbor da se obrati FSS sa zahtevom za donošenjem legitimne odluke po kojoj je FK Crvena zvezda zvanični prvak Srbije za 1946. godinu i po kojoj se ta titula uvodi u zvaničnu objedinjenu evidenciju prvaka Jugoslavije i Srbije, a sve u skladu sa već podnetom inicijativom", navodi se na sajtu crveno-belih.

#Crvena Zvezda

#fudbal

'