AKTUELNO

Engleskim navijačima koji budu doputovali u Rim na utakmicu četvrtfinala Evropskog fudbalskog prvenstva protiv Ukrajine biće zabranjen ulaz na stadion zbog ograničenja koja su na snazi u Italiji zbog korona virusa.

Italijanska ambasada u Londonu saopštila je danas da zbog restrikcija u vezi sa korona virusom u zemlji, "svako ko je bio u Velikoj Britaniji u prethodnih 14 dana, bez obzira na nacionalnost i prebivalište, neće moći da udje na stadion, čak i ako ima ulaznicu", preneo je Skaj.

Engleska je do sada sve utakmice na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu igrala na Vembliju u Londonu, a meč četvrtfinala protiv Ukrajine igraće u subotu od 21 sat na Olimpijskom stadionu u Rimu.

Svako ko u Italiju doputuje iz Ujedinjenog Kraljevstva moraće da provede pet dana u izolaciji.

"Samo oni koji budu mogli da dokažu da su doputovali u Italiju pre šest dana i proveli pet dana u karantinu, a posle toga su bili negativni na testiranju na korona virus, moći će da udju na Olimpijski stadion", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da izuzetak od karantina iz bilo kog pravnog razloga, neće značiti dozvolu za ulazak na stadion.

"Zbog toga, navijači iz Ujedinjenog Kraljevstva ne bi trebalo da putuju u Italiju na utakmicu u subotu na Olimpijskom stadionu u Rimu", navodi se.

#Engleski navijači

#Italija

#Zabrana