AKTUELNO

Želimo da zaokružimo spektakularnu sezonu osvajanjem duple krune, rekao je trener Crvene zvezde Dejan Stanković na dnašnjoj konferenciji za medije uoči meča finala Kupa Srbije protiv Partizana.

Večiti rivali su se poslednji put u finalu Kupa sastali 2019. godine kada je golom Bojana Ostojića slavio Partizan rezultatom 1:0.

Crveno-beli bi pobedom stigli do duple krune, prvi put posle 14 godina.

"Želimo da zaokružimo spektakularnu sezonu osvajanjem duple krune. Iako smo osvojili prvenstvo četiri nedelje pre kraja, nismo posustali, nastavili smo da radimo, da se spremamo za Kup i za nešto što nas čeka u budućnosti", rekao je Stanković dodavši da veliku satisfakciju predstavlja subotnji "Bal na vodi" na Savi.

"Doživeti u svom gradu, u svom klubu tako nešto je privilegija i ponos. Svi smo bili iznenađeni i bili smo šokirani na način na koji su navijači uspeli to da naprave. Taj "Bal na vodi" je bio fenomenalan, istorijski, nešto što se nikada nije desilo. Daje na značaju, daje na odgovornosti jer je mnogo lepo kada se nešto slavi", kaže Stanković.

Trener crveno-belih je rekao da problema sa povređenim igračima nema.

"Svi su zdravi, samo Pavkov ima žute kartone. Žao mi je zbog toga što ga neće biti na terenu jer u poslednje vreme igra dobro. Imamo momke koji će moći da odgovore izazovu" rekao je Stanković.

Kako je naveo, ubeđen je da će detalji odlučiti "večiti derbi".

"Ubeđen sam da jedni druge ne možemo da iznenadimo. Jednostavno kada dođe derbi, tu je direktna igra. Ko više želi pobedu taj će pobediti. Ko je više spreman da se žrtvuje taj će pobediti", poručuje Stanković.

Fudbaleri Crvene zvezde su poslednji put Kup osvojili 2012. godine, dok su fudbaleri Partizana do finala došli sedmi put zaredom.

Fionale Kupa između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 19 sati na stadionu Rajko Mitić.

#Dejan Stanković