AKTUELNO

Trener fudbalera Čelsija Tomas Tuhel rekao je da je zadovoljan zalaganjem i igrom protiv Real Madrida u polufinalu Lige šampiona i da njegova ekipa sa mnogo samopouzdanja čeka finale u Istanbulu protiv Mančester sitija.

"Ovo je zaista velika stvar i apsolutno sam oduševljen duhom ove ekipe, sve pohvale. Uvek ću ovo reći, za mene su Bajern Minhen i Mančester siti merilo. Igrali smo energično, sa mnogo pozitivne energije i gladi. Pokazali smo pravi duh, borili smo se, pokazali reakciju u drugom poluvremenu, a posle promašenih velikih prilika nismo odustali", rekao je Tuhel, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Čelsi se sinoć plasirao u finale Lige šampiona, pošto je u revanš utakmici polufinala u Londonu na Stamford Bridžu pobedio Real Madrid sa 2:0, golovima Tima Vernera i Mejsona Maunta. U prvoj utakmici u Madridu bilo je 1:1.

Čelsi će u finalu 29. maja u Istanbulu, igrati protiv Mančester sitija, koji je u dvomeču polufinala bio bolji od Pari Sen Žermena.

To će biti četvrta utakmica Čelsija i Sitija ove sezone. Siti je pobedio sa 3:1 na Stamford Bridžu u Premijer ligi, pre nego što je Tuhel preuzeo ekipu, a Čelsi je 17. aprila u polufinalu FA kupa pobedio sa 1:0.

Siti će u subotu na svom terenu igrati protiv Čelsija, a u slučaju pobede osvojiće šampionsku titulu u Premijer ligi, treću u poslednje četiri sezone.

"U polufinalnoj utakmici smo odigrali impresivno i takva igra će nam ponovo biti potrebna. To nam daje veru i samopouzdanje. Imali smo velikih izazova u Premijer ligi, bili smo jaki i pokazali smo mentalitet i kvalitet u svim tim utakmicama. Da, idemo u finale u Istanbul puni samopouzdanja i pozitivne energije", naveo je Tuhel.

"Bez povreda, samo sa pozitivnom energijom za pobedu, idemo da se takmičimo. U Istanbul idemo sa jasnim ciljem", dodao je 47-godišnji nemački trener.

Tuhel je u januaru preuzeo Čelsi, kada je otpušten Frenk Lampard, a ekipa je tada bila deveta u Premijer ligi. Londonski tim sada je četvrti, a igraće u finalu FA kupa 15. maja protiv Lestera.

Čelsi se treći put u istoriji plasirao u finale Lige šampiona, 2008. godine ekipa je izgubila od Mančester junajteda posle izvodjenja jedanaesteraca, a četiri godine kasnije bila je bolja od Bajerna.

"Igramo u dva finala ove sezone i žrtva koju sam podneo, vredela je od prvog dana. Ja sam deo sjajnog kluba i od prvog dana osećam podršku. Zahvalan sam što sam na klupi ovog kluba", naveo je Tuhel.

Strelac prvog gola Timo Verner rekao je da je u završnici utakmice izgubio glas.

"Mnogo sam vrištao u poslednjih 10 minuta. Izgubio sam glas", rekao je Verner, koji je zamenjen 20 minuta pre kraja utakmice.

"Kada smo počeli da radimo sa ovim trenerom, bili smo deveti, a sada smo sve postigli, na putu smo da budemo medju prve četiri ekipe Premijer lige, a možemo da osvojimo Ligu šampiona i FA kup", dodao je nemački fudbaler.

#Liga šampiona

#Tomas Tuhel