AKTUELNO

Nikola i Jovan Mituljikić stavili su paraf na ugovor.

Dva dečaka, a što je impresivnije, dvojica blizanaca velike su nade Crvene zvezde. Nikola i Jovan Mituljikić su rođeni 2003. godine, a već su oduševili domaću fudbalsku javnost toliko da su crveno-beli odlučili da ih već sada vežu sve do 2025. godine, pošto su mladići potpisali ugovor na četiri godine.

I jedan, pa i drugi igraju kao ofanzivni vezni igrači, mogu da se povuku nazad u sredinu, ali da pokrivaju i poziciju krila, dok se Nikola svojevremeno oprobao i u ulozi centarfora.  

Neopisivo je potpisati ugovor sa Crvenom zvezdom, evropskim i svetskim šampionom. Prekjuče sam postigao het-trik protiv RFK Novog Sada, a danas produžujem ugovor sa Zvezdom, sve to me motiviše da radim predanije. Nadam se što boljim partijama i tituli u omladincima i sanjam dan kada ću debitovati za prvi tim – rekao je Nikola, koji je ove sezone odigrao ukupno 30 utakmica za omladinski tim Crvene zvezde i postigao 11 golova.

Slično mišljenje deli njegov brat Jovan, koji je odigrao sva 32 meča od početka sezone i upisao ukupno šest golova.

- Osećaj je neverovatan. Ovo mi je najsrećniji dan od kada sam počeo da se bavim fudbalom. Čast mi je da nosim Zvezdin dres na svakoj utakmici. Nadam se da ću uskoro i debitovati, nekoliko puta sam dobijao poziv Dejana Stankovića da se priključim treninzima i jedva čekam da istrčim na "Marakanu" – podvukao je Jovan.

Direktor omladinske škole Crvene zvezde, Dragan Mladenović je izjavio kako je produžetak saradnje sa braćom Mituljikić od velikog značaja za klub, pošto će mladići u narednim godinama postati velike uzdanice tima sa stadiona “Rajko Mitić“.

- Sigurno veliki dan za Omladinsku školu i klub. Igrači koji su danas produžili profesionalne ugovore su velika budućnost kluba i predstavljaju ogroman zalog za budućnost. Njihov kvalitet je neosporan, dobro se razvijaju i mislim da će klub od njih u narednom periodu imati ozbiljne benefite. Crvena zvezda računa i uvek će računati na svoju decu. Ono što je dobro jeste da sve veći broj mladih potpisuje profesionalne ugovore. Jednostavno taj trend se širi i u prethodnih pet ili šest godina je dostigao takav nivo da najbolji igrači izlaze iz Crvene zvezde, to se vidi i po rezuzltatima koje Omladinska škola pravi, iako to nije prioritet i po klubu koji pravi fantastične rezultate, a naša deca učestvuju u razvoju kluba – rekao je Mladenović.