AKTUELNO

Mlada reprezentacija Hrvatska plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva iako je na dramatičan način u Sloveniji izgubila od Engleske sa 2:1

Naime Portugal je u drugom susretu pobedio Švajcarsku sa 3:0 osvojivši prvo mesto u grupi sa tri pobede, pa je Hrvatskoj je za prolaz bio dovoljan i minimalan poraz.

Engleska je do sudijske nadoknade vodila sa 2:0 i imala kartu za četvrtfinale, no Bradarić je fantastičnim golom u sudijskoj nadoknadi osigurao veliko slavlje mladih hrvatskih fudbalera.

Foto: Printscreen YouTube/Gunners Daily

Hrvatska, Engleska i Švajcarska osvojili su po tri boda, a u ovom troglu najbolja je Hrvatska koja zbog gol razlike koja kao drugoplasirana ide dalje.

Ispadanje s prvenstva teško je palo Englezima pa je nakon utakmice došlo do gužve na terenu. Englezi su nasrnuli na hrvatske igrače i to nije izgledalo nimalo prijatno.

Neki strani mediji pišu da je do ovoga došlo zbog rasističkih provokacija hrvatskih igrača prema protivnicima. Navodno je i Tod Kantvell pokazao da su u engleskom taboru videli rasističke provokacije protivnika.

"Vrući završetak: Engleski igrači optužili Hrvate za rasizam na Euru U21", navodi, ESPN.

#Hrvatska

#fudbal