AKTUELNO

Nastavlja se Ling long Super liga Srbije, preostalim utakmicama 25. kola, a centralni meč dana je gostovanje Crvene zvezde ekipi TSC u Senti.

Treneru crveno-belih Dejanu Stankoviću ovo je najteže gostovanje, pošto u jedinom dosadašnjem njegova ekipa je poražena. Bilo je to prošle godine kada je ekipa iz Bačke Topole, koja privremeno igra na stadionu u Senti, slavila sa 2:1.

U oba domaćinstva, ove i prošle sezone, izabranici Dejana Stankovića bili su ubedljivi i slavili sa 3:1, odnosno 5:0. Jedini preostali susret desio se pre tri godine u Kupu Srbije, kada je Zvezdu s klupe predvodio Vladan Milojević. TSC je tada bio prvoligaš, a slavili su crveno-beli sa 4:1.

TSC je bolje plasiran od Radničkog i Novog Pazara, jasno je da crveno-bele čeka kvalitetniji tim nego na prvenstvenim gostovanjima u Novom Pazaru i Nišu.

- Ne bih da potcenim bilo koga, niti da umanjim vrednost naših pobeda. Imali smo dva teška gostovanja i zbog klimatskih uslova, u Novom Pazaru je teren bio nestvarno mekan, u Nišu kao mermer. TSC je kompaktna ekipa, dobro se brani i ima ofanzivne tranzicije sa bivšim igračem Zvezde, brzim Jugom Stanojevim.

Sklop svega može da donese prevagu protiv TSC-a, pre svega dobre pripreme, igre, ali i dobra hemija među igračima, kao i mentalitet. Posle dve evropske utakmice sa Milanom odigrali smo fenomenalan meč u prvenstvu, pogotovo prvo poluvreme na visokom nivou u visokom ritm i sa mnogo šansi. Taj mentalitet ne treba da menjamo - istakao je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

Ne očekuje se da TSC ima nameru samo da se brani, bez obzira što u prolećnom delu sezone sa trenerom Krstajićem nije primio gol.

- Morate njih da pitate kao planiraju da igraju – uz osmeh je rekao Stanković. – Svi protiv nas su u čvrstom bloku, a ko god želi da se nadigrava sa nama bićemo spremni – zaključio je Dejan Stanković.

Trener TSC-a Mladen Krstajić i njegovi igrači žele da produže seriju bez primljenog gola u Super ligi Srbiji.

- Zvezda igra odličan fudbal u poslednje vreme, to je pokazala i u utakmicama domaćeg prvenstva i protiv Milana. U dobroj je formi, a meni je drago što nam u goste dolazi baš u trenutku kad smo i mi u dobroj formi. Imamo pet utakmica bez poraza i bez primljenog gola, veliki sam optimista. Svesni su da su postali izuzetni takmičari i očekujem dobru utakmicu svih 90 minuta – istakao je Mladen Krstajić.

Mladi strateg TSC-a dobro zna da će protiv Crvene zvezde morati da se iskoristi i najmanja prilika da bi se došlo do pozitivnog rezultata. Za sada je tim iz Bačke Topole odbranio gol od Vojvodine, Rada, OFK Bačke, Zlatibora i Metalca u prolećnom delu sezone, došao do tri pobede i dva remija.

- Znamo da Zvezda u prvenstvu igra veoma dobro, svestan sam da će biti izuzetno teško da je ugrozimo u Senti, ali nećemo se predati unapred – rekao je bivši selektor Srbije.

Glavni arbitar biće Novak Simović, a pomagaće mu Nikola Đorović i Miloš Simović.

TSC - Crvena zvezda

Stadion: Gradski stadion Senta, bez gledalaca Sudija: Novak Simović Pomoćnici: Nikola Đorović i Miloš Simović TSC: Filipović - Petković, Antonić, Babić, Petrović - Stanojev, Tomanović, Banjac, Zec - Lukić, Đakovac Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Rodić, Milunović, Degenek - Petrović - Kanga, nikolić, Ben, Ivanić - Falćineli

#Dejan Stanković

#FK Crvena Zvezda

#FK TSC

#super liga