AKTUELNO

Sinoć tokom meča i posle utakmice osećao sam ponos, sreća, zadovoljstvo, a jutros kada sam se probudio osećam tugu i žal za velikom propuštenom šansom da se prođe dalje, rekao je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić posle eliminacije od Milana u Ligi Evrope.

"Crvena zvezda je veliki klub, ne smemo da propuštamo ovakve šanse, da bacimo skroz sedmostrukog šampiona Evrope na kolena. Mislim da smo ukupno gledano u dvomeču bili bolji tim. Ukupan rezultat je 3:3, ne želim da tražim alibi u ta dva penala, crvena kartona i sve ostale probleme sa kojima smo se suočavali u ova dva meča. Mislim da smo više od Milana zaslužili prolaz", rekao je Terzić novinarima po povratku iz Milana.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

"Rekao sam na Skupštini pre dve nedelje da je Crvena zvezda porasla kao klub u svim segmentima, da je porastao ugled kluba u svim evropskim okvirima, napravili smo sjajne rezultate. Četiri godine igranja Evrope, treća uzastopna titula, blizu smo i četvrte. Porasli su nam koeficijenti, nadam se da ćemo od leta biti 39. klub u Evropi, što nam omogućava lakši ulaz u grupnu fazu, a to je automatski generisanje mnogo većih prihoda" - dodao je on.

Prema njegovim rečima, tržišna vrednost igrača je porasla, generalno ono što me posebno raduje je to da se vratilo poverenje u Crvenu zvezdu.

"Sinoć smo dobili poruke kao da smo ušli u Ligu šampiona. Opet se veruje Zvezdi kao što se verovalo 1990/91 godine i mislim da je to jedan ogroman benefit za naš klub. Rekao sam i pre dva meseca, da Crvena zvezda u poslednjih 25 godina nije imala ovako dobar tim, ovako dobre igrače i to su pokazali u ovom dvomeču", istakao je Terzić.

Foto: TV Pink Printscreen

On je izuzetno pohvalno govorio o radu trenera Dejana Stankovića, o partijama Mirka Ivanića i poručio da je sada najvažnije da se ekipa okrene nastavku sezone na domaćoj sceni.

"Moramo da osvojimo duplu krunu i budemo što bolji u kvalifikacijama za Ligu šampiona. To nam je cilj, jer je jasno da smo porasli kao klub i da možemo da se nadmećemo sa svima u plej-ofu. Biće to teški mečevi, uvek u kvalifikacijama ima mnogo iznenađenja i dešava se da i bolje ekipe ispadnu, to je draž fudbala, samo se nadam se kola neće slomiti na nama. U kvalifikacijama ćemo nastupiti kao favoriti, bićemo ozbiljni i profesionalni i nadam se da ćemo se izboriti. Prema informacijama koje imam, ponovo će se igrati dvomeči", zaključio je Terzić.