AKTUELNO

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković, posle pobede protiv Sprataka, izjavio je da je ponosan na svoje igrače.

Crveno-beli su večeras u Subotici pobedili Spartak 2:1 posle preokreta u 23. kolu Superlige.

- Preponosan sam na svoje igrače. Uopšte nije bilo lako posle utakmice sa Milanom gde smo izgubili dosta snage i energije, ali sam zadovoljan svim što smo uradili. U utakmicu smo ušli sa dva špica, možda smo ostavili malo praznine u sredini. Imali smo dobre prilike u prvom poluvremenu - tri ili četiri konkretne šanse. Primili smo gol, to mora i nama nekad da se desi, ali smo se dobro konsolidovali na poluvremenu i u drugom igrali “viktorije”, ne znam statistika šta kaže - rekao je Stanković posle meča za klupski sajt.

- Lopta jednostavno nije htela u gol, ali kako ide igra tako idu i prekidi. Mi tačno znamo koje zone igramo i kako da napadnemo. Nije to slučajno, dosta golova smo tako postigli i to je jedna od važnijih stavki u našem spremanju. Tako da sam još jednom ponosan i kapa dole momcima koji su danas izašli na teren. Kada bi se svake nedelje igraloovako, porastao bi nivo fudbala u našoj ligi - istakao je Stanković.

Crvenu zvezdu u četvrtak očekuje revanš šesnaestine finala Lige Evrope sa Milanom, gde će crveno-beli gostovati u Italiji, posle remija u Beogradu (2:2).

- Očekujem da se igrači dobro odmore pred utakmicu sa Milanom. Dosta smo se potrošili danas. Teren nije bio baš najbolji, ali kako nama tako i njima. Da se odmorimo pa da vidimo ko je zdrav ko nije, kartone i ostalo znamo - zaključio je Stanković.

#Dejan Stanković