AKTUELNO

Fudbalsko prvenstvo Srbije biće završeno u nedelju, a poslednje kolo Super lige odlučiće ko će biti šampion.

Najbliži trofeju je Partizan, koji ima tri boda više od "večitog" rivala Crvene zvezde i biće mu dovoljan bod protiv Mladosti iz Lučana na svom stadionu.

Mladost nema motiv, pošto je pobedom u prošlom kolu nad Napretkom, a porazom Radničkog od Zvezde obezbedila četvrto mesto koje je toj ekipi donelo istorijski uspeh i plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa.

Zvezda se nada porazu Partizana i pobedi protiv Radničkog na stadionu "Rajko Mitić", kako bi odbranila titulu koju je prošle sezone ubedljivo osvojila.

Crveno-beli su vodili na tabeli srpskog prvenstvo tokom cele sezone, sve do 34. kola i poraza od Voždovca, posle kog je otišao trener Miodrag Božović, a došao Boško Đurovski kao privremeno rešenje.

Vojvodina je u prošlom kolu obezbedila treće mesto, a sezonu će završiti pred svojim navijačima protiv Javora, koji je sezonu završio na osmom mestu. Šestoplasirani Napredak će dočekati Voždovac.

Foto: Beta

Sve utakmice plej-ofa Super lige Srbije počeće u nedelju u 18.30.

Poslednje kolo odlučiće i koja ekipa će uz Novi Pazar ispasti iz lige.

Posle Novog Pazara, koji je ispao u pretposlednjem kolu, u poslednjem će biti odlučeno koja druga ekipa će sledeće sezone igrati u Prvoj ligi Srbije.

Na pretposlednjem mestu na tabeli je Metalac, koji ima 18 bodova, tri manje od Borca iz Čačka.

Metalac će igrati u Gornjem Milanovcu protiv Novog Pazara i ako pobedi nadaće se porazu Borca u Surdulici od Radnika, koji nema rezultatski imperativ.

U ostalim utakmicama Čukarički će na Banovom brdu dočekati Rad, a Spartak u Subotici ekipu Bačke.

Utakmice plej-auta biće odigrane u nedelju od 16.00.

#Kraj

#Superliga Srbije

#fudbal

'