AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su i sedmu ovosezonsku pobedu u Superligi, iz isto toliko utakmica, a poslednji u nizu pao je Čukarički - 3:1.

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković nije mogao da dobije lepši poklon od svih izabranika u danu kada proslavlja 42. rođendan.

Trostruki uzastopni šampion Srbije naneo je četi Aleksandra Veselinovića prvi poraz i trijumfom okončao zagrevanje za ono što ih čeka u Nikoziji iduće srede (17 časova), gde će crveno-bele ugostiti Omonija, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šmapiona.

Okršaj na Banovom brdu bio je i više nego kvalitetna uvertira za duel koji klubu iz Ljutice Bogdana može doneti četvrtu uzastopnu evropsku jesen. Šef struke gostiju zbog važnosti tog duela odlučio je da poštedi Aleksandra Kataija i Mohameda el Fardu Bena i sačuva ih sveže za okšraj sa kiparskim šampionom.

Od prvog sudijskog zvižduka Lazara Lukića obe ekipe su krenule žestoko, i bez preteranog kalkulisanja. Već u prvom minutu, Čukarički je imao izglednu priliku nakon kornera koji je izveo Marko Docić, a samo 120 sekundi kasnije gosti su poveli. Nemanja Milunović se odlično snašao posle kornera Gelora Kange i odbitka, te je loptu nogom posla iz leđa Petrovića, za prvenac u novoj sezoni.

#Crvena Zvezda