AKTUELNO

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović posle duže pauze zbog preloma metatarzalne kosti desne noge polako se vraća treninzima na stazi.

Španović je protekla dva meseca iskoristila za oporavak i rehabilitaciju od povrede, a sada je očekuje lagani povratak bazičnim treninzima, saopšteno je iz njenog PR tima.

"Trudila sam se da budem fizički aktivna i da treniram koliko je to moguće s obzirom na okolnosti u kojima sam se nalazila, ali to naravno nije podrazumevalo trčanje i skakanje. Neizvesnost je definitivno obeležila ovu godinu svima nama, ali onaj ko se bavi sportom zna da je neizvestnost sastavni deo svakog našeg takmičenja ili utakmice. Jedino što je izvestno jeste novi početak, i ja se nalazim ponovo na startu. Naoružana strpljenjem lagano krećem sa trčanjem kako bi mi se vratio osećaj i stopalo pripremila za skakanja", rekla je Španović.

Tokom pandemije često je pozivala ljude da ostanu kod kuće, ali da budu aktivni.

"Podsticala sam na jačanje fizičke, ali i na važnost rada i na svojoj mentalnoj snazi i veoma bih volela kada bi se taj trend vežbanja nastavio. U želji da svakodnevnom vežbanju damo malo volje pozivam sve devojke i momke na odmeravanje snaga. Dobro uvežbajte skok udalj, šta god to za vas značilo, jer upravo je takmičenje u skoku udalj tema trećeg serijala akcije #trenirajsaIvanom koji organizujem u saradnji sa Red Bullom, mojim dugogodišnjim partnerom sa kojim ove godine slavim 10 godina saradnje“ izjavila je Španović.Treću godinu zaredom, Ivana će održati akciju u kojoj će njeni fanovi imati priliku za zajednički trening, a drugi put će deo tandema biti i Strahinja Jovančević, najbolji srpski skakač udalj u muškoj konkurenciji.

"Snimi se ili fotkaj kako skačeš udalj, šta god to za tebe značilo. Možeš u pesak, u vodu, preko ulice, radnog stola. Postavi to na svoj Instagram profil, a mi obećavamo da se nećemo smejati", poručili su Španović i Jovančević.

#Ivana Španović