AKTUELNO

Slavko Petrović, trener Radnika iz Bijeljine i šef stručnog štaba, napadnut je i pretučen u subotu uveče na stadionu u tom gradu, nakon čega mu je ukazana medicinska pomoć.

Petrović je za TV Pink ispričao da je u trenutku napada sedeo u svom automobilu.

- Neko me je pozvao, ja sam otvorio oba prozora, pogledao sam levo, nije bilo nikoga, pogledao sam desno, u tom momentu me je neko udario pesnicom pozadi u glavu - prisetio se naš fudbalski stručnjak.

Petrović kaže da je napadač pokušao i drugi put da ga udari, ali je on tada uspeo da izađe iz automobila.

- On se najverovatnije uplašio, otrčao je dva metra dalje, do njegovog automobila, izvadio pištolj, repetirao i počeo da preti da će mi prosuti creva. Onda je prišao, uvalio mi taj pištolj u stomak - rekao je Petrović.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodao je da se napadač osećao na alkohol, kao i da je to kasnije utvrđeno.

- Kada ga je policija uhapsila imao je 0,88 promila alkohola u krvi. Sigurno to nije toliki procenat pri kojem se ništa ne zna, ali on je pokušavao tu da izigrava nekog dasu... Sigurno možeš biti heroj kada repetiraš pištolj i uvališ nekom u stomak. Onda jesi heroj jer ovaj drugi ne sme ništa ni da uradi - ispričao je Petrović.

Kako kaže, to je bila jedna jako tužna scena i dodaje da nikada ni u jednoj državi u kojoj je radio nije doživeo ništa slično.

Petrović kaže da postoji više verzija o razlogu ovog napada, koji je prema njegovim rečima pravo divljaštvo.

Foto: TV Pink Printscreen

- Prva verzija je bila da sam ja isterao njegovu ćerku sa stadiona... Strogo je zabranjen ulazak svima u kompleks stadiona. Naša je dužnost da ako neko preskoči ogradu da ga opomenemo i da mu kažemo da napusti stadion. Međutim, on ni nema ćerku. Posle se ispostavilo da sam ja isterao njegovog sina, a on ima sina koji ne živi ovde... Na kraju je izjavio da mu je bilo krivo što ja ne dozvoljavam nikom da uđe na teren - pojasnio je Petrović.

Slavko Petrović je rođen u Beogradu, ima 61 godinu. Trenersku karijeru je počeo u Nemačkoj gde je radio dugi niz godina. U Srbiju se vratio 2011. godine kada je preuzeo Borac iz Čačka. Posle toga je radio u Radu, sarajevskom Željezničaru, Slobodi iz Tuzle, a trenutno je trener Radnika iz Bijeljine.

#Bijeljina

#FK Radnik

#Napad

#Slavko Petrović

'