AKTUELNO

Jedini razlog zašto sam ga ubio je taj što ga nisam voleo, ali nemam mentalnih problema - izjavio je prvotimac Bursaspora Seher Toktaš.

Turska i svetska javnost ostali su u šoku nakon priznanja tamošnjeg fudbalera Sehera Toktaša da je usmrtio petogodišnjeg sina gušenjem jastukom.

Igrač tamošnjeg niželigaša Burse Jildirimspora to je učinio u bolnici jer je njegov sin bio zaražen korona virusom, što celoj priči dodaje još bizarniju notu ukoliko je to uopšte moguće.

Dečak je 23. aprila primljen u bolnicu zbog dijagnostikovanog virusa Covid-19, a sa njim je mesto u sobi intenzivne nege dobio i otac, Seher Toktaš koji je dva sata kasnije pozvao lekare kako bi ih obavestio da se stanje njegovog sina znatno pogoršalo.

Za to je bio odgovran direktno on, što se u prvi mah nije znalo. Lekari su mogli samo da konstatuju smrt usled teške respiratorne komplikacije kako se u tom momentu činilo.

Nakon 11 dana, istina je isplivala. Fudbaler nije mogao da se pomiri sa onim što je uradio, te je otišao u policiju i sve priznao.

- Stavio sam jastuk na lice svog sina koji je ležao na leđima. Pritiskao sam jastuk 15 minuta bez podizanja, dok se moj sin celo vreme borio. Kad je prestao da diše, podigao sam jastuk. Tada sam vikao doktorima da mi pomognu kako bih odbacio bilo kakve sumnje. Nikada nisam voleo svog najmlađeg sina, još od njegovog rođenja. Ne znam zašto ga ne volim. Jedini razlog zašto sam ga ubio je taj što ga nisam voleo, ali nemam mentalnih problema, rečima je šokirao svet Toktaš.

Seher Toktaš (31) je odmah uhapšen i očekuje početak suđenja, a prema zakonima u Turskoj, verovatno ga očekuje doživotna zatvorska kazna.

#Seher Toktaš

#Ubistvo

<
'