AKTUELNO

Igrači italijanskog fudbalskog kluba Juventus Daniele Rugani i Blaise Matuidi oporavili su se nakon što su bili zaraženi koronavirusom. To je saopštila pres služba torinskog kluba.

U Ruganiju je otkrivena infekcija 12. marta, defanzivac je postao prvi igrač italijanskog prvenstva koji je detektirao koronavirus. Matuidi je imao infekciju 17. marta.

"Daniele Rugani i Blaise Mathevidi obavili su dvostruku proveru u skladu sa protokolom koristeći dijagnostičke testove za koronavirus. Testovi su dali negativne rezultate. Igrači su se oporavili i više nisu pod režimom kućne izolacije", navodi se u saopštenju pres službe Juventus.

U tekućoj sezoni, suspendovani zbog koronavirusa, Matuidi je proveo 31 utakmicu na različitim turnirima, postigao je jedan gol i dao dve asistencije. Kao deo Juventusa, za koji fudbaler igra od leta 2017., postao je dvostruki šampion Italije, vlasnik Kupa i Super kupa Italije. Kao deo francuskog tima, proveo je 84 utakmice postigavši devet golova, postao vicešampion Evrope 2016. u Francuskoj i svetski prvak 2018. u Rusiji.

Rugani igra za Juventus od 2015. godine, on i klub četiri puta su postali prvaci države, tri puta osvajači italijanskog kupa i dva puta superkupa. Ukupno je proveo 94 utakmice za Juventus na raznim turnirima postigavši sedam golova i upisao jednu asistenciju. U reprezentaciji Italije, defanzivac je proveo sedam mečeva.

Izbijanje nove koronavirusne bolesti zabilježeno je krajem 2019. godine u centralnoj Kini, a kasnije se proširilo na 160 zemalja i Svjetska zdravstvena organizacija je prepoznala kao pandemiju. Tokom pandemije oko 2 miliona ljudi se zarazilo koronavirusom, više od 125 hiljada umrlo je. U Italiji je zabeleženo više od 168 hiljada slučajeva zaraze, umrlo je više od 21 hiljade ljudi.

#Blaise Matuidi

#Daniele Rugani

<
'