AKTUELNO

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Marko Pantelić otkrio je kako se zarazio koronavirusom i kako je uspeo da se izleči od bolesti.

Pantelić je od korone oboleo sredinom marta, ali nije išao u bolnicu. Stanje mu je bilo stabilno i nalazio se u kućnom karantinu.

- Niko od nas ne može da zna gde se zarazio. Iskreno, ja sam se lično zarazio na službenom putu u Amsterdamu, na Kongresu UEFA. Bio sam tamo zajedno sa ostatkom delegacije FSS. Bila je to velika delegacije, odatle smo se vratli i posle sedam, osam dana dobijam informaciju jednog jutra da je Kokeza pozitivan - počeo je Pantelić i nastavio:

On je imao neke probleme, temperaturu. Ali već je javnost o tome obaveštena. Ja se nisam loše osećao, ali kao neko ko je bio sa njim smatrao sam da treba da se testiram zajedno sa suprugom. Ja sam bio pozitivan, a ona negativna. Zanimljivo, uopšte nisam imao sumnju, ubeđen sam da sam bio negativan. Noć pre toga sam igrao fudbal, nijedan simptom nisam osećao. Čekao sam rezultate kod kuće bez sumnje da sam zaražen.Kad je stiglo da sam zaražen, penjem se uz stepenice ulazim u sobu i 15 dana sam tamo. Do vrata su mi donosili hranu, nisam imao kontakt ni sa kim. Sve sam ispratio, sve preporuke Ministarstva zdravlja. Nisam izlazio 15 dana.

Pantelić nije išao u bolnicu. Stanje mu je bilo stabilno i nalazio se u kućnom karantinu.

"Nije mi taj karantin teško pao. Dosta sam čitao, imao sam neke radove koje sam radio. Brzo je prošlo tih 15 dana. Ako imaš neku obavezu i treba da budeš odgovoran, onda moraš da ispuniš. Mi kad smo dobili da smo pozitivni, mi u FSS smo to i objavili. Svi smo želeli da objavimo, jer se krećemo u velikom društvu. Svakog od tih ljudi sam nazvao da mi kažu da me nazovu ako imaju bilo kakav problem. Neki simptom korone. U tom slučaju bih ja zvao Ministarstvo da ih testiraju.

 Pantelić je objasnio i šta se dešavalo kada je karantin istekao.

- Javio sam se, došli su da me testiraju, otišli su, dobili su nalaze da sam negativan. Testirali su sledeći dan, bio je mali zastoj, pa sam posle dva dana dobio nalaz da sam negativan. Onda ponovo ima proces da budete sedam ili 14 dana, sve zavisi. Ja sam sve "prebacio", bio sam 32 ili 33 dana - rekao je Pantelić kog je zvalo oko 40 medija širom sveta za izjavu.

Ali imao je drugačiji dogovor...

- Nisam davao izjave, takav je bio dogovor u FSS. U ovom trenutku su bitniji doktori i medicinski radnici koji treba da se slušaju. Tu su i Vlada i predsednik Srbije, oni treba da se slušaju sada, a ne Savez - rekao je Marko Pantelić

#Marko Pantelić

#koronavirus

<
'