AKTUELNO

UEFA je posle video-kol konferencije sa predstavnicima svih fudbalskih saveza donela preporuku oko završetka svih takmičenja.

Ono što je njen konkretan stav jeste da se sva takmičenja završe do septembra, ali je odluka ovog sastanka da se u aktuelnoj situaciji sva prvenstva, evro takmičenja i baraž ua EP odlože do daljnjeg.

UEFA je svojim članicama, na adresu 55 saveza, poslala i pismo sa detaljnim uputstvima kako privesti sezonu kraju. Britanski "Skaj sport" je došao u posed pisma.

"Od izuzetne je važnosti da pandemija ne spreči da se takmičenja odluče na terenu u skladu sa pravilima. Potrebno je da svi klubovi na osnovu rezultata cele sezone budu nagrađeni. Sigurni smo da će fudbal moći da se igra u mesecima koji su pred nama i bilo koja odluka da se prvenstva prekinu bila bi preuranjena i neopravdana. Naše radne grupe su već održale nekoliko sastanaka i došle su do određenih zaključaka kada je reč o završetku sezone. Trenutno prave raspored prema kom bi se prvenstva igrala i u julu i u augustu, a kada se ona završe igrali bi se preostali susreti u evropskim takmičenjima. Tražimo i način na koji ćemo odrediti početak nove sezone koja će početi malo kasnije", piše u saopštenju UEFA.

#Odlaganje

#UEFA

#koronavirus

#prvenstva

'