AKTUELNO

Trener fudbalera Crvene zvezde, Dejan Stanković, još jednom je javno apelovao na sve da se pridržavaju samoizolacije.

Korona virus najjače je pogodio Italiju, naročito sever i Milano, u kom Stanković ima status legende. On je dugo igrao za Inter i u Milanu se nastanio, pa su tu ostali sin Filip i supruga Ana, sa kojima je u svakodnevnom kontaktu.

Uz to, Stanković redovno prati italijanske medije i zato je osetio dodatnu potrebu da se obrati Srbiji, gde mnogi ignorišu apele i ponašaju se kao da se ništa ne dešava.

- Poštovani sugrađani, imam obavezu da vas pre svega pozdravim, i prenesem utiske, jer sam svakodnevno u kontaktu sa suprugom Anom, i sa sinom Filipom koji su ostali u Milanu. Znate i sami da Italija prolazi kroz najgori period posle II Svetskog rata, kroz jednu tešku situaciju. Zato vas molim da shvatite ozbiljno sve što vam određeni govore. Da ostanete kod kuće. Podržite mere. Poštujte mere, recite nekom ko to ne radi, da je pogrešio. Zbog njega samog, zbog nekog njemu dragog, zbog starijih osoba - naveo je Stanković, i dodao:

Video: Privatna arhiva

- Jer ono što se dešava kao primer svima u Italiji, ne može da se opiše rečima. Videli ste i sami koliko je mrtvih bilo juče, ali to je samo zvanično. Ono što se desilo u bolnicama, zamislite još šta je sa ljudima koji su ostali kod kuće, nisu stigli da dobiju pomoć. Devet od 10 ljudi koji umru u Italiji, ne stignu da uđu ni na jednu intenzivnu negu. Shvatite to ozbiljno.

- Gledajući televiziju u Italiji, jedna doktorka je rekla da je najžalije kada niko od rođaka, majke, oca, dece, ne može da dođe da pozdravi nekog ko polako umire. To je nešto što je najviše poražavajuće, a što može da se desi jednom čoveku. Zato ovo shvatite ozbiljno. Molim vas, ostanite kod kuće, ali stvarno vas molim. Veliki pozdrav - rekao je Dejan Stanković.

#Dejan Stanković

#koronavirus

'