AKTUELNO

Srpski fudbaler Zoran Tošić, odnedavno član kineske ekipe Taižu Juanda, rekao je danas da se situacija u toj zemlji sa korona virosom polako smiruje i da će uskoro početi da igraju utakmice.

"Trebalo bi da počne liga sredinom aprila, kad se sve smiri. Takve su informacije, mada još nisu zvanične. Videćemo kako će se odvijati situacija, ali treniramo normalno, pripreme su u toku, ove sedmice bi trebalo da počnemo sa odigravanjem prijateljskih utakmica. Sve se polako vraća u normalnu“, izjavio je Tošić za televiziju Arena sport. 

Kako je naveo, situacija se smiruje jer je od ljudi s kojima komunicira dobio informaciju da je proteklih dana zabeleženo 10 do 20 novih slučajeva, što za Kinu nije toliko strašno.

 "I dalje se nalazim na trening centru, tragam za stanom, pripreme su u toku, treninzi su zahtevni, nema mnogo vremena za kretanje zbog čega sam uglavnom u hotelu i sportskom kompleksu. Prvih nekoliko dana po dolasku u Kinu proveo sam u karantinu, testiran sam svakodnevno. I dan-danas nam proveravaju telesnu temperaturu. Predostrožnosti radi, bolje da budemo sigurni. Sve je mirno", poručio je Tošić i dodao da svakodnevno komunicira sa porodicom u Srbiji i da njegovi prate instrukcije nadležnih.

#Kina

#fudbal

#koronavirus

'