AKTUELNO

Zbog borbe sa leukemijom Siniša Mihajlović je morao da se preseli iz Bolonje u Rim gde će biti za nijansu bezbedniji zbog širenja virusa korona.

U izolaciji je dao i dirljiv intervju za „Gazeta delo sport“ gde je pričao upravo o novom virusu koji je paralisao sport.

- Razumem da mnogima nije lako i da im deluje da su žrtve, ali za mene su mere predostrožnosti lake za praćenje. Proveo sam mesec dana u bolničkoj sobi od devet kvadrata, zakačen za cevčice i infuziju, ni prozor nisam mogao da otvorim. Da li zaista mislite da mi je problem da budem sa porodicom kod kuće ili izađem na terasu na cigaretu – upitao je Miha.

Strateg Bolonje je nastavio u istom dahu.

Foto: Facebook.com/ Bologna Fc 1909

- Posle dva rata, bombi koje su mogle da mi unište kuću, policijskih časova, da li mislite da je zaista problem ako ste kod kuće, na kauču uz TV ili uz knjigu ili na terasi na cigareti. Posle nekoliko meseci u bolnici boravak kod kuće je privilegija. Odmah posle svega sam rekao da na sve ovo drugačije gledam, sve mnogo više cenim, svaki trenutak u životu. Sve izgleda sjajno, svež vazduh, tuširanje, momenat kada vam se voda sliva niz lice, ma sve.

Otkrio je i kako je za njega izgledao period od kada su krenuli problemi sa virusom korona.

- Koristio sam masku mesecima, nisam se grlio ni sa kim, niti rukovao. Nisam preterano društven tip, tako da nisam morao da menjam navike. Čak sam se i šalio sa ljudima da bih ovakvu predostrožnost zadržao bar pet godina. Šalu na stranu, ne potcenjujem opasnost od virusa korona, on će se iskoreniti, ali ne potcenjujem ni anksioznost onih koji nisu navikli da budu u izolaciji.

Foto: Facebook.com/ Bologna Fc 1909

Na kraju se našalio na račun svoje supruge kojoj nije lako u karantinu.

- Arijana je kao lav u kavezu. Kreće se više nego neki igrači na terenu, ali sada ide samo do prodavnice u kupovinu. Svako ima neko svoje iskustvo, tako da ne bih da upoređujem stvari – završio je Mihajlović.

#Siniša Mihajlović

'