AKTUELNO

Uprava Mančester sitija nada se da će fudbaler Serhio Aguero ostati i naredne sezone, uprkos suspenziji kluba od dve godine iz evropskih takmičenja.

Aguero je ranije rekao da planira da završi karijeru u Argentini, kada mu istekne ugovor sa Sitijem 2021. godine, ali su britanski mediji spekulisali da bi mogao da napusti engleski klub na kraju ove sezone zbog suspenzije.

Siti je suspendovan na dve godine zbog kršenja pravila finansijskog fer pleja. Klub se žalio na tu kaznu i čeka rasplet pred Sudom za sportsku arbitražu.

Uprkos time, kako je preneo Ivning Standard, uprava Sitija uverena je da će 31-godišnji napadač ostati u klubu.

Aguero je u više navrata odbio ponude i ostao je na Etihadu, a jedino je njegov ostanak u klubu bio neizvestan pre tri godine, kada ga je Pep Gvardiola izostavio iz tima i ubacio Garbijela Žezusa.

Kako se navodi, Aguero je rekao da se nimalo nije uzbudio kada je prošlog meseca izostavljen iz prvog tima za utakmicu sa Real Madridom u Ligi šampiona, što je ohrabrilo upravu kluba da neće otići na kraju sezone.

Aguero je 2011. godine iz Atletiko Madrida prešao u Mančester siti, do sada je odigrao 368 utakmica i postigao 254 golova. Osvojio je četiri titule u Premijer ligi, FA kup, pet trofeja u Liga kupu i tri Komjuniti Šilda.

#Serhio Aguero

'