AKTUELNO

Belgijanac Tibo Kurtoa rekao je da je jedan od najboljih golmana sveta, uprkos kritikama da loše brani u Real Madridu.

"Ne čitam novine, obraćam pažnju na ono što kaže moje trener, ili šta kažu saigrači i oni koji znaju šta znači biti golman. Ne sumnjam u sebe, ja sam jedan od najboljih golmana sveta i ponekad me zbog toga kritikuju. Miran sam, dobro treniram, imao sam dobre odbrane protiv Selte, Sevilje, Atletika, ali i u drugim utakmicama", rekao je Kurtoa, preneo je AS.

On je odbacio tvrdnje da je sezonu počeo loše i da tek u poslednje vreme dobro brani. On je naveo i da mu je trener Zinedin Zidan rekao da će i dalje biti prvi golman. ;

"Branim na dobrom nivou i moram tako da nastavim. Zidan je rekao da ostanem koncentrisan. Uvek je verovao u mene", dodao je Kurtoa.

Njega su kritikovali navijači posle poraza 0:3 od Pari Sen Žermena u Ligi šampiona u septembru, dok je u utakmici protiv Briža bio zamenjen na poluvremenu, pošto je primio dva gola u početnoj fazi utakmice, u oktobru.

Upitan da li bi više voleo da u utakmici odbrani svoj gol ili da njegova ekipa pobedi, Kurtoa je rekao da uvek želi pobedu.

"Više bih voleo pobedu od 4:3, nego remi 0:0, iako je za golmana uvek bolje da ne primi gol. Uvek je bolje da sačuvate gol, pošto vas mediji odmah ubiju statistikom, čak i bez analize zbog čega su golovi primljeni", naveo je Kurtoa.

Kurtoa je sa reprezentacijom Belgije, koja će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine u subotu igrati protiv Rusije u Sankt Peterburugu. Belgija se već plasirala na taj turnir.

#Tibo Kurtoa

'