AKTUELNO

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde igrali su prvi večiti derbi u sezoni, a crno-beli odneli su pobedu rezultatom 2:0.

Večeras je odigran 161. okršaj večitih rivala - snage su na stadionu u Humskoj odmerili Partizan i Crvena zvezda.

Mreža se prvi put zatresla u 83. minutu, kada je Suma doneo vođstvo crno-belima.

U 93. minutu partizan je "overio" pobedu golom Tošića.

Partizan sada ima 17 bodova, jedan manje od Crvene zvezde.

Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Partizan je zasluženo pobedio, iako nije bilo mnogo velikih prilika u 161. "večitom" derbiju. Zvezda je imala jedinu priliku u 89. minutu, kada se Marko Marin dobro oslobodio čuvara, ali je šutirao preko gola Vladimira Stojkovića.

Do prvog gola je vidjena samo jedna ozbiljna prilika, kada je napadač Partizana Umar Sadik izašao sam ispred gola Zvezde, ali je Milan Borjan odbranio.

Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Vodeći gol postigao je Suma lepim udarcem sa 18 metara.

Zvezda je u nadoknadi ostala sa igračem manje, pošto je drugi žuti karton dobio Miloš Vulić, a Partizan je potom golom Tošića, na dobro dodavanje Rajka Brežančića, postavio konačan rezultat.

Sudija Srdjan Jovanović je u drugom poluvremenu na nekoliko minuta prekinuo utakmicu zbog uvredljivog transparenta istaknutog na južnoj tribini, a na račun predsednika Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze.

Foto: Tanjug/Bojan Stekić

I ovaj derbi obeležilo divljanje navijača

Čak tri incidenta sa navijačima zabeležena su tokom 161. večitog derbija.

Prvo je došlo do okršaja na auto-putu, na Begaljičkom brdu, kada je grupa huligana automobilima je blokirala kolovoz. U jednom trenutku protivpožarnim aparatom nasrnuli su na automobil sa bugarskim tablicama.

Tom prilikom slomili su šofersajbnu na automobilu i lakše povredili 30-godišnjeg vozača, državljana Srbije. Devetoro je potom uhapšeno, iako su pokušali da pobegnu.

Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Potom je, pred sam početak meča, došlo do sukoba navijača Crvene zvezde sa Žandarmerijom. Sukob se desio na severnoj tribini, a Delije su pripadnike MUP gađali bakljama.

Divljanje se zatim nastavilo: Grobari su bacili eksplozivnu napravu na teren koja je eksplodirala u neposrednoj blizini kapitena Crvene zvezde. On je zatražio i lekarsku pomoć, ali na sreću, nije bio povređen.

Pročitajte još: JOŠ JEDAN INCIDENT PRED POČETAK DERBIJA! BRUTALNA TUČA! Delije bakljama krenule na Žandarmeriju - Opšti haos na severnoj tribini! (VIDEO)

#Derbi

'