AKTUELNO

Država Srbija obezbediće i do 100 miliona evra za izgradnju ili rekonstrukciju stadiona 'Rajko Mitić' ali i isti iznos za Partizanov, otkrio je generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić i to posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Terzić je dodao da mu je predsednik Srbije Vučić jasno stavio do znanja da će država investirati novac u stadione večitih rivala paralelno sa izgradnjom Nacionalnog stadiona.

- Zvezda i Partizan će dobiti iznos sredstava. Juče mi je rekao Vučić, nije problem i da 100 milona evra obezbedi država za stadion Zvezde. Razrađujemo još ideju da li stadion graditi od državnih para ili određenih investitora iz inostranstva - rekao je Terzić novinarima u klupskom hotelu sumirajući utiske nakon plasmana u Ligu šampiona.

Foto: Pink.rs/PN

Kako je naglasio, najkasnije za dva meseca biće doneta odluka.

- Jedna stvar je jasna, stadion Zvezde je prevaziđen. Ako želimo da rastemo kao klub, onda mora da pratimo sve aspekte, ne samo sportske - naveo je Terzić i izneo podatak da mađarski Ferencvaroš zarađuje veliki novac jer mu je novi stadion čak 250 dana u godini zauzet računajući razne aktivnosti.

Foto: Beta/Branislav Božić

Stadion "Rajko Mitić" težak je za rekonstrukciju, priznaje Terzić jer je izgrađen daleke 1963. godine.

- Nije planski rađen, već radnom akcijom. Ima milion nedostataka - zaključio je on.

#Sport

#Stadion

#Zvezdan Terzić

'