AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde večeras igraju u Beogradu revanš meč protiv Jang Bojsa za drugi uzastopni plasman u Ligu šampiona, ali i nagradu od najmanje 25 miliona evra.

Sadašnja generacija trenera Vladana Milojevića ima sjajnu priliku da "podeblja" svoja slova u knjizi istorije kluba i nastavlja da pomera granice one do kojih ranije nijedna nije - izbori mesto u Ligu šampiona i to na, u kratkom roku, rasprodatom stadionu "Rajko Mitić", ali i postane prvi srpski klub sa dva plasmana zaredom u elitno takmičenje.

Prošle godine crveno-beli su do samog krema evropskog fudbala došli preko Salcburga, a sada imaju priliku da isprave "duhove iz prošlosti" poput kijevskog Dinama, Rendžersa iz Glazgova, Milana i pred više od 50.000 navijača ponovo dočekaju čuvenu mušemu na glavnoj pozornici.

Remi iz Berna (2:2) samo je dodatno podgrejao euforiju, ionako tipično veliku u avgustu, ali trener Milojević smiruje strasti. "Mirno spavajte", poručio je Milojević celoj javnosti, podsetivši da je pritisak u ovakvim utakmicama normalan.

- Postoji pritisak, ali sportisti smo i ako hoćemo da igramo na ovom nivou moramo da se nosimo sa time - jasan je on.

Kapiten Zvezde Marko Marin, koji zna kako se igraju ovako velike utakmice, kaže da njegov tim neće braniti dobar rezultat iz Švajcarske.

- Vreme je za moj gol, ali najbitniji je prolaz. Kako god da bude, samo da uđemo u Ligu šampiona. Zvezda to zaslužuje - veliki optimista je Marin.

Utakmica je imala i "histeričnu" uvertiru jer se karta tražila na svakom koraku oko stadiona, uz standardno velike redove već prvog dana prodaje, a mnogi su ostali uskraćeni za vredno parče papira, pošto bi i najmanje dve "Marakane" bilo malo za sve zainteresovane.

Meč godine, između Crvene zvezde i Jang Bojsa, počinje u 21 sat.

#FK Crvena Zvezda

#Liga šampiona

'