AKTUELNO

Fudbaleri Partizana savladali su velški Konah Kej sa 1:0 (0:0) u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Savo Milošević je odlučio da na teren u Rilu izvede isti sastav kao i protiv Javora prošlog vikenda. Napadao je „parni valjak” od početka, bio vrlo agresivan, ali Nomadi su parkirali autobus ispred svog gola i odlično se branili. Meč je uživo pratilo 829 gledalaca, a Partizan je imao vetar u leđa svojih navijača. Oko pedestak ljudi navijalo je za Beograđane. Nisu im dali da upadnu u kolotečinu ni u prvom poluvremenu kada su Velšani potpuno umrtvili igru.

Napadali su crno-beli, ali bez uspeha. Šanse su se ređale kao na traci. Ipak Konahs se dobro branio, a domaćin je do prve prilike došao tek u 26. minutu. Finiš prvog poluvremena je obeležila čarka između golmana Stojkovića i Horana. Stojković se razjario posle kornera za domaće. Pokupio je loptu, ali je u izgubio nerve posle duela sa Horanom. Reagovao je neštro žustrije, pa je sudija Očenaš obojici pokazao kartone.

Savo Milošević je odlučio da u drugom poluvremenu umesto Sadika na teren pošalje Ožegovića. Opet su ređali prilike, gol je visio u vazduhu, a postignuit je konačno u 61. minutu. Sjajno je Zoran Tošić probio po levoj strani, a visoki Crnogorac Aleksandar Šćekić dočekao je loptu koju mu je spustio Ožegović i volej udarcem sa desetak metara i matirao Brasa. U nastavku nije bilo naročitih šansi tako da Partizan sa lepom zalihom čeka revanš na svom terenu. Pobednik ovog meča igraće u 3. kolu sa boljim iz meča Malatjaspor - Olimpija Ljubljana. Taj duel u Turskoj završen je nerešeno 2:2.

#fudbal

'